• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Sosyal deney ile gündem olan Diyarbakırlı gençler İstanbul’da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı'nın davetlisi olarak İstanbul'a gelen Mert Emsen, Burhan Karadaban, Burak Bakışkan, Emre Çetinkaya ve Azad Kurt, bir hafta boyunca aileleriyle birlikte İstanbul'da ağırlanacaklar.

İstanbul'un tarihi ve kültürel mekanlarını ziyaret edecek olan çocuklar, ilk günlerini Viaport Marina'da bulunan Tema Park'ta geçirdi. Eğlencenin kapılarının açıldığı Tema Park'ta hayatlarında ilk kez Roller Coaster'ı deneyimleyen çocuklar, gondol ve çarpışan arabaya da binerek eğlencenin tadını çıkardı.

"Topluma mükemmel bir örnek oldular"

Sosyal deneyde geçen görüntüleri izlediğinde çok duygulandığını, gururlandığını, bir an önce çocuklarla iletişime geçmesi gerektiğini hissettiğini söyleyen Tuzla Belediye Başkanı Yazıcı, şu ifadeleri kullandı:

İyilik yapmanın ne kadar kıymetli olduğunu, yolda kalana, darda kalana, yardım etmenin güzelliğini gösterdiler. Ben de çocuklarımızı bu güzel davranışlarından dolayı tebrik etmek ve İstanbul'a davet etmek için aradım. Onlar da sağ olsunlar davetimi kabul ettiler ve bir haftalığına İstanbul'a misafirimiz olarak geldiler. Çocuklarımız içlerindeki güzellikle yardım etmenin, paylaşmanın, dayanışmanın önemini anlatarak, topluma mükemmel bir örnek oldular. Kendileri küçük ama yürekleri büyük olan Diyarbakırlı çocuklarımızın davranışları beni çok derinden etkiledi. Doğruyu söylemek gerekirse görüntüleri ağlayarak izlemiştim.

"İstanbul'u tarihi ve kültürel mekânlarıyla en güzel şekilde tanıtacağız"

Daha önce Diyarbakır’dan hiç çıkmayan gençlerin ilk gördükleri şehrin İstanbul olmasının kendileri için çok anlamlı olduğunu vurgulayan Yazıcı, " İstanbul'u onlara tarihi ve kültürel mekânlarıyla en güzel şekilde tanıtacağız. Başta Ayasofya-i Kebir Câmi-i Şerifi'ni, Sultanahmet'i, Kız Kulesi'ni, Yerebatan Sarnıcı'nı, Dolmabahçe Sarayı'nı ziyaret edeceğiz. Çocuklarımızın da istekleri doğrultusunda hazırladığımız programımızda tarihi yarımada turu, boğaz turu, yüzme, dalış gibi pek çok etkinliğimiz olacak." dedi. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir