• DOLAR 32.395
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2326.372
  • ...
BAE küstahlıkta ilerliyor! Tel Aviv'de elçilik açacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gargaş, BAE'den video konferans ile ABD merkezli düşünce kuruluşu Atlantic Council'in programına katılarak işgal rejimi-BAE normalleşme anlaşması hakkında konuştu.

Moderatörün, Abu Dabi yönetiminin işal rejimiyle anlaşmasındaki kazanımlarının ne olduğu sorusuna Gargaş, "En somut kazanım, Filistin topraklarının ilhakının durdurulması oldu." iddiasında bulundu.

İşgal rejiminin kesin bir dille ilhakın durdurulmasına yönelik taahhüt verdiğini dile getiren Gargaş, "Bu da çözüm arayışı için sizlere fırsat tanıyor. Arap Barış Girişimi'ne de dikkatlice bakarsanız, bunun iki devletli çözüm önerisi olduğunu göreceksiniz. İki devletli çözüm önerisine en büyük tehlike de ilhaktı." dedi.

Anlaşmanın uzun vadede de kazanımları olduğunu ileri süren BAE'li Bakan Gargaş, "Kesinlikle bu adım fırsatlar doğuracaktır. Ekonomimiz işgal rejimininkinden daha büyüktür. İşgal rejiminin burada (BAE) büyük fırsatları var." ifadelerini kullandı.

ABD'den F-35 satın alma talebi

Gargaş, "İsrail ile anlaşma BAE'nin ABD'den F-35 savaş uçağı almasının önünü açtı mı?" sorusuna karşılık şunları söyledi:

"BAE açık bir şekilde F-35 savaş uçaklarını istediğini dile getirmişti. İlk talebimiz 6 yıl önceydi. Bu masada olan bir şey. Yasal talebimiz masada ve onu almak için yemin ettik. ABD'den silah taleplerimiz daha önceydi, bu anlaşmayla bir alakası yok."

Moderatörün "BAE'nin büyükeçiliği Kudüs'te mi, yoksa Tel Aviv'de mi olacak?" sorusuna ise Gargaş, "Uluslararası konsensüsün bir parçası olarak iki devleti çözüm taahhütüne bağlıyız. Büyükelçilik Tel Aviv'de olacaktır. Bu gayet nettir." yanıtını verdi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir