• DOLAR 32.482
  • EURO 34.83
  • ALTIN 2442.57
  • ...

MARDİN-Mesleği olan ancak maddi imkanı yetersiz olduğu için işyeri açamayan Mahir Aksin isimli vatandaş, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Cumhuriyet Başsavcılığı Koruma Kurulu Başkanlığı işbirliğiyle açılan 72 saat eğitim süreli girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayarak, KOSGEB`den aldığı 30 bin TL hibe krediyle ilçedeki araç sahiplerinin ihtiyacı olan buharlı oto yıkama servisini törenle faaliyete geçirdi.

 

Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış töreninde konuşan Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, genç girişimci Mahir Aksin`e başarı için küçük engeller ve zorluklar karşısında yılmaması, azimli ve sabırlı olmasını tavsiye etti.

 

Yapılan konuşmaların ardından Yunus Emre Mahallesi`ndeki Aksin Buharlı Oto Yıkama Servisi`nin açılış kurdelesi Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Tevfik Baysal, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçükyumuk ve Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezgin Güverçin tarafından kesildi. Açılışa katılanlara iş yeri sahibi Mahir Aksin tarafından ikramlarda bulunuldu.

 

Açılışa ayrıca, Denetimli Serbestlik Şube Müdürü Seydi Dağlı, Midyat Cezaevi Müdürü Reşat Şengöz, Kızılay Derneği Başkanı Murat Aykat, Ziraat Odası Başkanı Beşir Evsen, Halk Bankası Müdürü Ercan Kılıç, ilçe esnafları ve vatandaşlar katıldı. (M.Sait Başaran-İLKHA)