• DOLAR 32.416
  • EURO 34.571
  • ALTIN 2385.45
  • ...
Apple watch damarlarınızı tarayarak el hareketlerinizi tahmin edebilir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Apple’ın yakın zamanlarda patentini aldığı teknoloji sayesinde, akıllı saat Apple Watch gelecekte damarların yerini görüntüleyerek el hareketlerini tahmin edebilir.

Patenti alınan teknoloji sayesinde, akıllı saatteki sensörler aracılığıyla, kullanıcının el bileğindeki damarların görüntüsü kaydediliyor. El farklı pozisyonlardayken damarların konumu, nasıl yer değiştirdikleri, aralarındaki boşluklar, kan akış hızındaki değişimler tespit edilerek parmakların ve elin genelinin hareketi ile konumu tahmin edilebiliyor. Sensörlerin akıllı saatin kordonuna yerleştirilmesi düşünülüyor.

Elde ve el bileği çevresinde damarlar bulunur.

Şu an akıllı telefonları ve saatleri ya ekranlarına dokunarak ya da kişisel asistanlara sesli komut vererek kontrol edebiliyoruz. Patenti alınan teknoloji sayesinde ise akıllı saatin işlevleri uzaktan kontrol edilebilir. Ayrıca bu teknoloji ile kullanıcılar sanal gerçeklik ve artırılmış gerçeklik uygulamalarında sanal ortamla etkileşmek için gereken komutları elleriyle verebilir.

Apple bu teknolojinin patentini alsa da araştırma geliştirme aşamasında alınan patentler her zaman ürüne dönüşmeyebiliyor. Dolayısıyla bu teknoloji ile ilgili öngörüler şu an sadece tahmin aşamasında.

Kaynak, TÜBİTAK

Bu haberler de ilginizi çekebilir