• DOLAR 32.389
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2394.121
  • ...
FETÖ kumpası mağduru Mehmet Ali Tekin son yolcuğuna uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

FETÖ'nün Selam Tevhid kumpasından bir dönem cezaevinde kalan ve Şehid Metin Yüksel’in dava arkadaşlarından olan Tekin, Fatih Camisi’nde ikindi namazına müteakip kılınan cenaze namazıyla son yolculuğuna uğurlandı.

 

Fatih İlçe Müftüsü Hüseyin Baş tarafından kıldırılan cenaze namazı sonrasında, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve Gazeteci-Yazar Selahattin Eş, merhum Mehmet Ali Tekin ile ilgili kısa birer konuşma yaptılar.

Merhum için Allah’tan rahmet dileyerek konuşmasına başlayan Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, yaklaşık 40 yıl önce henüz 17 yaşındayken İstanbul’a geldiğinde Mehmet Ali Tekin ve arkadaşlarıyla tanıştığını söyledi.

Turan, "Şehit Metin Yüksel başta olmak üzerel, tüm şehitlere olan tutkumuz, bağlılığımız, onların yolunda gitme azmimiz bu büyüklerimiz sayesinde olmuştur. Mehmet Ali Tekin ağabeyim ne zaman sesli bir dua etse o duada Metin Yüksel eksik olmazdı. Bir vefa ancak bu kadar olur. Bu avlunun hemen diğer tarafında her 23 Şubat’ta anmak için geldiğimiz Metin Yüksel ile yol arkadaşlığını ve onun nezdindeki şehitlerle olan yol arkadaşlığını yaşayan bir şehit olarak adeta hayatı boyunca sürdürdü." dedi.

Merhum Tekin’in Bosna cihadı başta olmak üzere, birçok cepheye gittiğini hatırlatan Turan, cephelerde karşılaştığı sıkıntılara değinerek merhumun Kudüs sevdalısı olduğunu ve Kudüs için verilen mücadelenin en büyük onur olduğuna inandığını ifade etti.

"Hayatınız, namazınız Allah için olsun ki, sizin hakkınızda da böyle şahitlik yapılsın"

Cenaze namazına katılanları görünce Beyazıt Meydanı’nı hatırladığını söyleyen IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "Burada eskiler çoğunlukta. Sonbahar gibi yaprak yaprak dökülüyoruz. Çok uzun mücadeleler verdik. Şimdiki gençler acaba bu mücadelelerin sonucunda elde edilen rahatlığın nelere mal olduğunu, ne bedeller ödendiğini acaba biliyorlar mı? Mehmet Ali Tekin, başım sıkıştığında istişare ettiğim insanlardan biriydi. Bir kez olsun bana nefsi bir şey söylemedi. IHH kurulduğundan beri bize doğruları söyleyen abilerimizden biriydi. Fedakârdı, cesurdu. Metin Yüksel’i, Bahattin Yıldız’ı, Rantisi’yi, Ahmet Yasin’i, Şamil Basayev’i, Dudayev’i, Aliya İzzetbegoviç’i hatırladım. Kaç isim vefat edince cenazesi hala musalla taşındayken, bu isimleri hatırlatıyor? Demek ki, böyle yaşamak lazım. Eskilere söylüyor, yenilere sesleniyorum! Hayatınızı Allah için geçirin. Hayatınız, namazınız, Allah için olsun ki, sizin hakkınızda da böyle şahitlik yapılsın." diye konuştu.

Gazeteci-Yazar Selahattin Eş ise, Mehmet Ali Tekin’in verdiği mücadele gibi, ömrünün sonuna kadar mücadelesini sürdüreceğini söyledi.

Tekin’in cenazesi, kılınan namazın ardından Güngören Köyiçi Mezarlığı’nda bulunan aile kabristanına defnedildi.

Merhum Tekin’in cenazesine, Fatih Akıncılar Derneği Başkanı ve 45 yıllık dava arkadaşı Mehmet Şahin, Ak Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan, IHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Gazeteci-Yazar Selahattin Eş ve İbrahim Karagül, MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan Beyhan ile birlikte çok sayıda dava arkadaşları ve vatandaşlar katıldı.

Mehmet Ali Tekin Kimdir?

İslami davanın saflarında önce Şehit Metin Yüksel ile mücadele eden Tekin, birçok yayın kuruluşunda yazılar yazıp, muhabirlik yaptı. Görevi sırasında Bosna ve Çeçenistan’a giden Tekin, orada yaşanan mücadeleyi haberleştirdi. 8 ay boyunca Rusya’da esir kalan Tekin, Türkiye’de birçok davadan yargılanıp ceza aldı.

Gerçek Hayat Dergisi ve Milat Gazetesi'nde yazıları çıkan Mehmet Ali Tekin (65), FETÖ hâkimleri tarafından hakkında 2013 Mart ayında tekrar verilen mahkûmiyet cezası sonucu 15 Temmuz 2016'da önce Metris cezaevine konuldu. Ardından 18 Temmuz 2016 günü Silivri L Tipi 4 No’lu Cezaevine, oradan da 28 Ağustos 2018’de de Kandıra F Tipi 1 No’lu Cezaevine sevk edildi. Ankara 11'nci Ağır Ceza Mahkemesi'ne yaptığı itirazın kabul edilmesiyle yeniden yargılanma kararı verilerek, 17 Ocak 2017 Salı günü tahliye edildi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir