• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Siirt Valisi Hacıbektaşoğlu, Covid-19 tedbirlerini denetledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen denetim çalışmaları kapsamında Vali Osman Hacıbektaşoğlu, beraberinde İl Sağlık Müdürü Erol Emre ömür Eminiyet Müdürü Saruhan Kızılay ve Ticaret ve Sanayi Başkan Vekili Fuat Özgür Çalapkulu, Şehir Otogarı ve Cumhuriyet Caddesi’nde yer alan esnafı ziyaret edip Cronavirus salgını nedeniyle alınan tedbirlere uyulup uyulmadığı konusunda denetimler yaparak uyarılarda bulundu.

Vaka sayılarının arttığına dikkat çeken Vali Hacıbekteşoğlu, bunun nedeni ise 3 temel kural olan maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına yeterince riayet edilmemesi olduğunu belirtti.

Yapılan denetimin ardından gazetecilere bir açıklama yapan Hacıbekteşoğlu, şunları söyledi:

“Denetimler, kesintisiz devam ediyor. Rehavete kapılmamalıyız. Maalesef bir Haziran'da sonra hayatın yeni normale dönmesiyle birlikte biraz motivasyonumuzu kaybettik. Virüs yokmuş gibi davranmaya başladık. Gelişmeleri, ağır hastaları, izolasyon ve karantina sürecini takip ediyoruz. Nisan ayındaki vaka sayısına biran önce dönmemiz gerekiyor. Kamu kurumları, özel işletmeler, toplu ulaşım, park ve sokaklarda maske takma zorunluluğu bulunuyor. Bu nedenle maskelerimizi takacağız ve takmayanı da uyaracağız ve 3 basit tedbiri uygulayıp hep beraber virüsü bir seviyeye düşüreceğiz. Ondan sonrada hayatımızdan söküp atacağız.” ifadelerini kullandı. (İLKHA)













Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir