• DOLAR 32.456
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2441.063
  • ...
Söndürülmeyen sigara izmaritleri birçok canlının hayatına mal oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Mehmet Hanifi Acar, yaz mevsimi ile birlikte yaşanan yangınlar itfaiye ekiplerinin yaptıkları çalışmalar ile ilgili İLKHA muhabirine açıklamada bulundu.

Bir ay içerisinde 550 vakaya müdahale ettiklerini belirten Acar, sıcak yaz mevsiminde vatandaşların daha hassas davranmaları gerektiğini bu şekilde can ve mal kayıplarının önüne geçilebileceğini söyledi.

224 personel, 52 araç ve 19 şubede 7/24 hizmet verdiklerini aktaran Acar, bir olay anında gündüz saatlerinde 25 saniyede, gece saatlerinde ise 50 saniye içerisinde araçların istasyonu terk ederek olay mahalline intikal ettiklerini belirtti.

“Bir ayda 550 olaya müdahale ettik”

İtfaiye Daire Başkanlığının bir aylık çalışmasını aktaran Acar, “15 Temmuz ile 15 Ağustos tarihleri arasında Malatya’da; 22 ev yangını, 10 işyeri yangını, 392 ot, çöp, bahçe yangını, 25 araç yangını, 36 trafik kazası ve kurtarma, bir sel su baskını, 10 kömür-odunluk yangını, 5 boğulma vakası, 19 orman yangını ve 30 diğer olaylar olmak üzere toplamda 550 olaya müdahale edildi.” dedi.

Söndürülmeyen sigara izmaritleri birçok canlının hayatına neden oluyor!

Acar, “Sadece bir ayda 550 olaya müdahale edilmiş! Maalesef defalarca uyarı yapılmasına rağmen, bahçe temizliği sırasında yakılan ateşlerin kontrol dışına çıkması, buğday arpa hasadı sonrası yakılan anız, ormanlık alanlara atılan cam şişe gibi malzeme kaynaklı, yol kenarlarında geçen araçlardan atılan söndürülmemiş sigara izmaritleri sebebi ile oluşan yangınlar birçok canlının hayatına veya yuvalarının yok olmasına ve hayallerin yıkılmasına sebep oluyor. İçinde bulunduğumuz sıcak yaz mevsiminde vatandaşlarımızın biraz daha hassas davranmaları can ve mal kayıplarının önüne geçilecektir.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir