• DOLAR 32.277
  • EURO 34.705
  • ALTIN 2399.75
  • ...
Teröristler BAE'ye Suudi üstünden uçacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Terör elebaşı Netanyahu, başkent Tel Aviv'deki Ben Gurion Havalimanı'nda gerçekleştirdiği incelemeler sırasında yaptığı açıklamada, "Size şu anda Tel Aviv'i Dubai ve Abu Dabi'ye bağlayacak, Suudi Arabistan hava sahasından geçecek doğrudan uçuşlar düzenlemeye yönelik çalışmaların müjdesini veriyorum." dedi.

Suudi Arabistan hava sahası üzerinden gerçekleşecek uçak seferlerinin, terörist çete havacılığının ve ekonomisinin çehresini değiştirecek bir adım olduğunu savunan Netanyahu, "Tel Aviv ile Dubai arasında direkt uçuşların kurulması, israil turizmini ve havacılık pazarını canlandıracak. Bu adımın, hiç görmediğimiz hacimlerdeki yatırımları da çekeceğini tahmin ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Netanyahu, 6 Mart 2018'de Suudi Arabistan'ın Hindistan'dan işgal çetesine giden uçaklara hava sahasını kullanma izini verdiğini açıklamıştı.

BAE ile terör çetesi arasındaki normalleşme anlaşması

BD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos Perşembe günü terör çetesi ile BAE'nin "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu. Netanyahu da Trump'ın paylaşımını alıntılayarak, "Bu, tarihi bir gün." değerlendirmesi yapmıştı.

BAE resmi ajansı WAM'ın haberinde de terör çetesi ile BAE'nin, ilişkilerin tesisi için "ortak bir yol haritası" belirleme konusunda anlaştığı ve iki ülkeden yetkililerin ilerleyen haftalarda bir araya gelerek farklı alanlarda ikili anlaşmalar imzalayacağı ifade edilmişti.

BAE, 1979'da Mısır'ın, 1994'te de Ürdün'ün ardından terör çetesi ile normalleşme anlaşması imzalayan üçüncü Arap ülkesi oldu.

Terör çetesi ile normalleşme anlaşması yapmayan Kuzey Afrika ile Körfez’deki bazı Arap ülkelerinin ise terör çetesi ile ticari ilişkileri bulunmakta.

Kaynak, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir