• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Yemenliler, BAE destekli Güney Geçiş Konseyi ile işgal rejimini protesto etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADEN 

Yemen hükümetine destek veren Güney Ulusal Koalisyonu'nun çağrısıyla Şebve vilayetine bağlı Atak kentinde düzenlenen gösteriye binlerce kişi katıldı. Göstericiler Yemen ve Filistin bayrakları ile Cumhurbaşkanı Abdurabbu Mansur Hadi'nin fotoğraflarını taşıdı.

Gösteride dağıtılan bildiride, uluslararası kararların desteklediği Cumhurbaşkanı Hadi yönetiminin, halkın taleplerini karşılayan meşru yönetimi temsil ettiği belirtildi.

BAE ile işgalrejimi arasındaki normalleşme anlaşmasına da tepki gösterilen açıklamada, işgal rejimiyle atılan her türlü normalleşme adımının kınandığı ve bu adımların Filistin halkına saldırı olduğu ifade edildi.

Öte yandan, GGK'ye verdiği destekle bilinen Yemenli akademisyen Abdurrahman el-Vali, gösterinin ardından sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, GGK'nin işgal rejimi-BAE anlaşmasına yönelik desteğini eleştirdi.

Yemenli akademisyen, "BAE normalleşmek istiyorsa bu, onun bileceği iş. O, kendisine göre hesapları olan bir ülke. GGK'nin bu normalleşmeye destek vermesi çok mantıksız. Güneyde yaşayanların çoğu GGK'nin bu tutumunun karşısında yer alıyor." ifadelerini kullandı.

GGK'den perşembe günü yapılan açıklamada, işgal rejimi-BAE normalleşme anlaşmasının "cesur bir karar" olduğu belirtilmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir