• DOLAR 32.585
  • EURO 35.057
  • ALTIN 2460.423
  • ...
Somali'de çatışma: 19 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Somali Adalet Bakanı Hasan Hüseyin Hacı, olayın nasıl gerçekleştiğini belirlemek için soruşturmanın devam ettiğini, sonucun kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Hacı, olaydan sonra bazı Eş-Şebab mensuplarının gözaltına alındığını, "Soruşturma sonucu mahkumların silahları nasıl elde ettiği ortaya çıkacak. Suçlu her kimse kanunun tüm gücüyle karşı karşıya kalacak." dedi.

Hacı, "Mahkumlardan bazıları silah aldıktan sonra suç işlemiş ve hapishane gardiyanları ile çatışmış. Mahkumların can kaybına neden olan silahı almalarına kimin yardım ettiğini araştırıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hapishane yetkilileri, asker ve Eş-Şebab mahkumları arasındaki silahlı çatışmada 15 mahkumun öldüğünü ve 7 kişinin de yaralandığını doğruladı. Yetkililer ayrıca, çatışmada 4 askerin hayatını kaybettiğini, birinin de yaralandığını kaydetti.

Başbakan vekili Mehdi Mohamed Guled, Mogadişu Merkez Hapishanesi'ndeki ölümcül saldırıyı soruşturmak için 5 kişilik bir komite kurdu. Komitenin, 10 gün içinde bir rapor sunacağı bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir