• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
Siyonist Rejim'den Lübnan'a savaş tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İşgal Rejimi Savunma Bakanı Benny Gantz, Siyonist Rejim'in Lübnan'da yeni bir savaşa hazır olduğunu söyledi.

Siyonist Rejimin Basın Ofisine göre Gantz, yaptığı konuşmada, Hizbullah Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrallah'ı işaret ederek, "En büyük düşmanınız Nasrallah, Lübnan'ın da en büyük sorunudur." ifadelerini kullandı.

Gantz, "Lübnan'da bize başka bir savaş dayatılırsa, biz de bu savaşa engelsiz bir şekilde gireriz. Ancak böyle bir savaşın Lübnan için tehlikeli sonuçları ve yankıları olacaktır." tehdidinde bulundu.

Gantz, İran'ın da kendileri için büyük bir tehlike oluşturduğunu ve bu ülkeyi sıkıştırmak için uğraşmaya devam edeceklerini belirterek, Tahran'ın Suriye başta olmak üzere tüm bölge ülkelerindeki yapılanmasına karşı her şekilde çalıştıklarını kaydetti.

Konuşmasında Gazze'ye de değinen Gantz, Gazze'de hiçbir menfaatlerinin olmadığını, tek isteklerinin Hamas'ın elindeki Siyonist Rejimli rehinelerin serbest kalması ve bölgede sükunetin sağlanması olduğu iddiasında bulundu.

Kassam Tugaylarınca esir alındığı duyurulan Siyonist Rejimliler
Hamas daha önce yaptığı birçok açıklamada, Siyonist Rejim'in elinde bulunan Filistinli tutuklular bırakılmadan, Siyonist Rejim ile esir değişimi görüşmelerinin gerçekleşmeyeceğini duyurmuştu.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Nisan 2016'da elinde 4 Siyonist Rejim askeri olduğunu açıklamıştı.

Siyonist Rejim, önce söz konusu askerlerden Hadar Goldin ve Oron Şaul'un 2014'teki Gazze savaşında öldüğünü duyurmuş, ancak Savunma Bakanlığı Haziran 2017'de askerlerin durumunu "kayıp ve esir" olarak güncellemişti.

Siyonist Rejim tarafı ayrıca biri Etiyopya asıllı Avera Mengistu diğeri Arap olmak üzere 2 vatandaşının daha Gazze'de olduğunu kabul etmişti.

Hamas ile Siyonist Rejim arasında 18 Ekim 2011'de yapılan takas anlaşmasıyla, 2006'da esir alınan Siyonist Rejim askeri Gilad Şalit'e karşılık 1027 Filistinli tutuklu serbest bırakılmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir