• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Cezaevlerinden tahliyeler devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı ile Denetimli Serbestlik ve Yardım Merkezleri ile Koruma Kurulları Kanunu`nda değişiklik yapılmasına dair kanun kapsamında Türkiye genelindeki mahkûmlar tahliye edilmeye başlandı.

 

Bursa`da tahliye heyecanı başladı
Bursa`da, ana dilde savunma ve hükümlülerin cezaevinde eşleriyle görüşmesine imkân tanıyan Ceza Muhakemesi Kanunu ile Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun`da değişiklik yapan kanunun Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından onaylanmasının ardından Bursa`da cezasını tamamlamaya 1 yıldan az kalan 80 hükümlü ilk aşamada tahliye edildi. Bursa`da toplam 550 mahkûmun yasadan yararlanmayı bekliyor.

 

Sivas`ta 221 hükümlü tahliye olacak
Denetimli Serbestlik ile ilgili yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte Sivas Açık Ceza İnfaz Kurumu`ndan tahliyeler başladı. Yasayla birlikte Sivas`ta 140`ı erkek 81`i kadın olmak üzere toplam 221 hükümlü tahliye olacak.

 

Kocaali`deki cezaevlerinde yaklaşık 600 kişinin yasadan yararlanacağı belirtilirken, tahliyelerin ancak işlemler tamamlandıktan sonra birkaç gün içinde başlayabileceği öğrenildi.
(Cuma Karakoç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir