Yuva yıkana fon çok! Evlenene destek yok!
Kadın haklarını savunmak bahanesiyle aile düşmanı dernek ve vakıflara Avrupa Birliğinden milyonlarca lira fon aktarılıyor, yuvalar yıkılıyor, ahlaksızlık yayılıyor. Altın ve düğün masrafları evlilik yolunda büyük engel olurken; gençler, devlet tarafından da desteklenmiyor. Bu durum evliliklerin de azalmasına neden oluyor.
DOĞRUHABER / Zeki Aras
Evlilik oranları azalıyor, boşanmalar artıyor… Durum böyle iken bir yandan da Avrupa Birliği, kadın haklarını savunmak bahanesiyle aile düşmanı derneklere fon aktararak yuva yıkıyor. Ayrıca düğün masrafları ve altın fiyatlarının yükselmesi de evlilik önünde büyük engellerden biri. Ancak tüm bunlara karşın yeni evleneceklere devlet desteği ise yetersiz. Bankalardaki destek fonundan 6 ayda sadece 81 kişinin yararlanabildiği ortaya çıktı.
AVRUPA BİRLİĞİ AİLE DÜŞMANLARINI FONLUYOR
Sözde kadın derneklerinin en büyük destekçileri arasında Avrupa Birliği Sivil Düşün Programı bulunuyor. Sivil Düşün programının internet sitesinde kadınlara yönelik sözde destekleri şu şekilde açıklanıyor: “Kadın Sığınakları Dayanışma Merkezleri Kurultayı’nın güçlendirilmesi, Avrupa Birliği ve Türkiye’deki kadın örgütleri arasında ev içi şiddete yönelik iyi uygulamaların paylaşılması projesi, kadına yönelik şiddet ile mücadelede etkin politikaların üretilmesi ve destek mekanizmalarının etkisinin arttırılmasını amaçlıyor.” Aileyi ve evliliği şiddetle özdeşleştiren ve “namus” ve “ahlak” gibi kadim değerlerimize düşmanlık yapan dernek ve vakıflara fonlar aktarılıyor ve yuvalar yıkılıyor.
DEVLETTEN EVLENECEK GENÇLERE KOMİK DESTEK
Çeyiz hesabı adı altında yeni evlenecek gençlerin desteklenmesi adına başlatılan proje kamuoyunda heyecan uyandırmıştı. Ancak detaylar ortaya çıktıkça aslında ortada bir desteğin olmadığı ortaya çıkmıştı. Birçok prosedürün istendiği destek hesapları en çok bankalara yaradı. Evlenmek isteyen gençten çeyiz hesabına en az 3 yıl boyunca düzenli olarak para yatırması isteniyor. Bunun sonucunda en fazla yüzde yirmi beş devlet katkısı almaya hak kazanır. Ancak hem şartların ağır olması hem desteğin çok düşük olması hem de faiz nedeniyle caiz olmaması nedeniyle gençler ilgi göstermedi. Açıklanan son verilere göre 2020’nin ilk altı ayında yalnızca 81 kişi çeyiz hesabından destek aldı. Yüz binlerce kişinin evlendiği düşünüldüğünde 81 kişinin çeyiz hesabından devlet desteği alması komik bulundu.
ÂLİMLER ‘CAİZ DEĞİL’ DEDİ
Alimler ve Medreseler Birliği’nin resmi internet sitesinden yapılan açıklamada faizli bankalarda çeyiz hesabı açmanın caiz olmadığı ifade edildi. Açıklamada, “Çeyiz hesabı açanların aylık olarak bankaya yatırdıkları paralar faizli muamelede bulunan bankalar ise, söz konusu bu imkândan istifade etmek caiz olmaz. Zira faizli bankalara para yatırmak haramdır. Konuyu detayıyla incelediğimizde; devletin ekleyeceği paranın, tamamıyla kendisi tarafından verilmediği ya da cüz`i bir miktarın verildiği görülecektir. Öyle ki verilen bu para yıllarca yatırılan taksitlerden istifade eden bankanın verdiği faizlerdir. Ancak söz konusu hesap faizden uzak katılım bankalarıyla yapılırsa ve yatırılan paralar banka tarafından çalıştırıldıktan sonra bunun kar payı, çeyiz sahibine verilirse şer`en bunda herhangi bir mahzur yoktur.” denildi.