• DOLAR 32.45
  • EURO 34.824
  • ALTIN 2441.104
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: HAC KAYITLARI BAŞLIYOR
Batman İl Müftülüğü`nden yapılan açıklamada, 2013 yılı Hac organizasyonu için ön kayıtların 4 Şubat`ta başlayacağı ve 22 Şubatta sona ereceği belirtildi.

BELEDİYE YIKMAYINCA MAHALLELİ YIKTIRDI
Batman`da tüm müracaatlarına rağmen belediyenin esrarcıların mesken tutuğu evi yıktırmaması üzerine harekete geçen mahalleli söz konusu evi yıktırdı.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: GENÇ DAMATTAN 9 AYDIR HABER ALINAMIYOR
11 ay önce evlenen 19 yaşındaki Batmanlı gençten 9 aydır haber alınamıyor.

YANGIN 5 KATLI MAĞAZAYI KÜL ETTİ
Batman`da belirlenemeyen bir sebepten dolayı 5 katlı mobilya mağazasında çıkan yangın sonucunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: KORKUTAN YANGIN
Çarşı Mahallesinde bulunan 5 katlı mobilya mağazası, gece yarısı yandı. Çevre il ve ilçe itfaiyelerinin çabaları sonucu yangın söndürülebildi.

İLK YURTDIŞI UÇUŞU
Bölgenin en modern havalimanlarından olan Batman Havalimanından ilk yurtdışı uçuşu gerçekleştirildi. 157 yolcu THY tarafından Umre yolculuğuna çıktı.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: OKUL İÇİN ARAZİ HİBE ETTİLER
Gercüş`te yapılması kararlaştırılan yüksekokul için eğitim sevdalısı Gercüşlüler arazilerini hibe etti. Batman Üniversitesi`ne bağlı olarak eğitim verecek olan Gercüş Meslek Yüksek Okulu ihtiyaç duyulan yer bulundu.

İSTİHDAMDA HALA GERİLERDEYİZ
İşsizlik oranı erkekler için yüzde 7 iken, kadınlar için yüzde 10,6 oldu. İstihdam oranının en düşük olduğu iller ise sırasıyla yüzde 34,8 ile Kırıkkale, yüzde 34,9 ile Diyarbakır ve yüzde 35,7 ile Batman oldu.


BATMAN UMUT GAZETESİ: 140 TL İÇİN
Batman`da PTT şubesi önünde uzun kuyruklar oluşturan bayanlar, 140-150 TL`lik çocuk parası yardımı alabilmek için soğuk havada sıradan kopmadılar.

BBDH 150 REFAKATÇİ KOLTUĞU ALDI
Batman Bölge Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Adnan Tuna, refakatçilerin rahat etmeleri için 150 adet refakatçi koltuğu aldığını söyledi.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: HÜDA-PAR, 45 İLDE TEŞKİLAT KURUYOR
Bir süre önce kurulan Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) yöneticileri, Kürt sorunun çözümü PKK`nin silah bırakmakla çözülmeyeceğini söylediler.

MOBİLYA MAĞAZASI YANDI
Batman`da belirlenemeyen bir sebepten dolayı 5 katlı mobilya mağazasında çıkan yangın sonucunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: BELEDİYE YIKMAYINCA MAHALLELİ YIKTIRDI
Batman`da tüm müracaatlarına rağmen belediyenin esrarcıların mesken tutuğu evi yıktırmaması üzerine harekete geçen mahalleli söz konusu evi yıktırdı.

GENÇ BABA 9 AYDIR KAYIP
Batman da on bir ay önce dünya evine giren 19 yaşındaki gençten 9 aydır haber alınamıyor. Kaybolduktan sonra bir bebeğinin dünyaya geldiğini belirten aile, çocuklarının hayatından endişe ettiklerini söyledi.


BATMAN GAZETESİ: ERKEKLER ŞİDDET GÖRÜYOR
Kadına yönelik şiddetin önlenemediği Güneydoğu`da son dönemlerde bunun tam tersi olaylar yaşanmaya başlandı. İddialara göre Bir dönem \"kadın intiharları şehri\" olarak anılan Batman`da son 3 ayda eşinden şiddet ve tehdit gördüğü gerekçesiyle 5 erkek polise sığındı.

BAŞBAKAN ERDOĞAN VALİLERİ UYARDI:
\"Protokol Valiliği yapmayın. Yan gelip yatmayın. 24 saat mesai yapın. 81 ilin valisiyle bir araya gelen Başbakan Erdoğan, Türkiye`nin gelişmesinde illerin eğitim, kültür, turizm ve sanayi alanlarında başarılarının ne kadar önemli olduğuna değindi.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: 5 KATLI MAĞAZA YİNE YANDI
Belirlenemeyen bir sebepten dolayı 5 katlı mobilya mağazasında çıkan yangın sonucunda büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Aynı binada daha önce de 2 yangın meydana gelmişti.

2013 HAC KAYITLARI BAŞLIYOR
Bu yıl hac kayıtları 04 Şubat? 22 Şubat 2013 tarihleri arasında yapılacaktır.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: BU DA ÇOCUK PARASI KUYRUĞU
Batman`da PTT şubeleri önünde çocuk yardımı parasını alabilmek için kadınlar soğukta bekledi.

MAĞAZA ALEV ALEV!
Önceki gece saat 00.01 sıralarında ara caddedeki beş katlı mobilya mağazası henüz bilinmeyen bir nedenle alevler içinde kaldı. Üçüncü kez yangının çıktığı mobilya mağazasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın hasara yol açtı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir