• DOLAR 32.342
  • EURO 35.11
  • ALTIN 2241.63
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Son günlerde altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken kuyumcular altın fiyatlarını daha da artabileceğini belirttiler. Özellikle düğün hazırlığı yapan ve altın fiyatlarını yakından takip eden vatandaşlar ise merakla altın fiyatlarının düşmesini bekliyor.

Konu ile ilgili konuşan Batmanlı kuyumcular, altın fiyatlarındaki yükselişin işlerini olumsuz yönde etkilediğini belirttiler. Bu yükselişin devam etmesi halinde vatandaşların altın alamaz hale geleceğini ifade eden kuyumcular, altın fiyatlarındaki olağan dışı yükselişin önüne geçilmesi gerektiğini söylediler.

Altın fiyatlarındaki orantısız yükselişin vatandaşı etkilediği gibi esnafında iş yapamaz hale getirdiğini belirten kuyumcu Şemsettin Başcı, "Altın fiyatlarının yükselmesinden dolayı kuyumcularında işleri durma noktasına geldi. Bu durumdan en çok vatandaş etkileniyor. Şu anda düğün sezonunda olmamıza rağmen pandemiden dolayı düğünlerde durmuş durumda. Altın fiyatları halen yükselişte Coronavirus hastalığından dolayı her kesimde bir belirsizlik var. Altın fiyatlarındaki yükselme sebebini Amerika ve Çin arasındaki ticaretten kaynaklandığını düşünüyorum. Altındaki ani yükselmelerden dolayı sattığımız altını daha yüksek fiyata almak zorunda kalıyoruz." dedi

"Evlilik için altın maliyeti 150 ile 200 bin lira arasında mal oluyor"

Altındaki yükseliş halen devam edeceğini ifade eden Kuyumcu İlhan Işık, "Bir gram altının fiyatı 490 TL civarında, bir çeyrek fiyatı 850 liraya dayandı. Daha da yükseleceği gözüküyor. Altın fiyatlarındaki yükselişe yetkililerin müdahale etmesini bekliyoruz. Altın fiyatlarındaki yükselişin devam etmesi kuyumcuları da zor durumda bırakıyor. Esnaf, kiralarını bile ödeyemez duruma geldi. Şu anda bir evlilik için 150 ile 200 bin lira arasında altın mal oluyor. Fiyat soran vatandaş var ama alan yok. Altın fiyatlarının yükselmesi herkes açısından çok sıkıntılı bir durum, gençlerimiz artık evlenemiyorlar." diye konuştu.

"800 liraya aldığım yarım altın bugün bin 850 liraya yükselmiş"

Altın fiyatının 5 ay içerisinde neredeyse yüzde 150 oranında yükselişini hayretler içinde izlediklerini söyleyen Nizamettin Onaç isimli vatandaş ise "Kardeşimin düğünü için bir adet yarım altın aldım. En son 800 liraya aldığım yarım altını bugün 1850 liraya, borçla alabildim. Altın fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilmez ise büyük sıkıntılar yaşanabilir." dedi

"Geçen yıl bu vakitlerde günde 30-40 düğün olurdu ama şua anda 4 veya 5 düğün olmuyor"

Kuyumcu Ömer Acet de artan altın fiyatları nedeniyle düğünlerin de eskisi gibi sık yapılmadığına işaret ederek, "Vatandaş gelip düğün çeyizi için altın sorduklarında 160 bin lira civarı tuttuğunu duyduklarında şaşırıyorlar. Millet perişan durumda ne yapacağını bilmiyor. Bir çeyrek fiyatı 850 liraya çıkmış durumda. Piyasadaki belirsizlik nedeniyle kimse ne yapacağını bilemiyor. Esnaf artık iş yapamaz hale geldi. Geçen yıl bu vakitlerde günde 30-40 düğün olurdu ama şua anda 4 veya 5 düğün bile olmuyor. Millette alım gücü kalmadı. Düşünün, 1 kilogram altın 2 dairenin fiyatına bedel hale gelmiş durumda." dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız