• DOLAR 32.337
  • EURO 35.174
  • ALTIN 2240.735
  • ...
8 yaşındaki kardeşini 20 bıçak darbesiyle öldürdü "Sebep yoktu, öylesine öldürdüm" dedi.
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Antalya'nın Manavgat ilçesinde, ağabeyi S.Y.'nin (18), ormanlık alanda bıçaklayıp öldürdüğünü söylediği Seyit Taha Y.'nin (8) cenazesi yakınlarına teslim edildi. Gözyaşları arasında alınan Seyit Taha Y.'nin cenazesi toprağa verilmek üzere Yozgat'ın Sorgun ilçesine götürüldü.

Olay, dün saat 15.30 sıralarında Manavgat'ın Türkbeleni mesire alanının Kasaplar Mahallesi'ne bakan tarafındaki ormanlık alanda meydana geldi. Manavgat Emniyet Müdürlüğü Şelale Polis Merkezi'ne gelen S.Y., ilkokul öğrencisi kardeşi Seyit Taha Y.'yi Türkbeleni ormanlık alanına götürüp, bıçakla öldürdüğünü söyledi. Bunun üzerine S.Y.'yi gözaltına alan polis, sağlık ekipleri eşliğinde bölgeye giderek inceleme yaptı.

Orman yolundan yaklaşık 300 metre içeri giren polis S.Y.'nin belirttiği noktada, Seyit Taha Y.'nin cansız bedeniyle karşılaştı. Vücudunun çeşitli yerlerine aldığı bıçak darbeleriyle yaşamını yitirdiği belirlenen Seyit Taha Y.'nin cesedi, yapılan incelemenin ardından Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Komşuları tarafından S.Y.'nin psikolojik sorunları olduğu ve ailesinin kardeşine daha fazla ilgi gösterdiği iddiasıyla kıskançlık yaşadığı öne sürüldü.

Seyit Taha Y.'nin cansız bedeni bugün yapılan otopsinin ardından ailesine teslim edildi. Manavgat'ta şoförlük yapan baba Osman Y. ile eşi ve diğer yakınları Adli Tıp Kurumu morgu önünde büyük üzüntü yaşadı. Seyit Taha Y.'nin cenazesi, işlemlerinin ardından toprağa verilmek üzere yakınlarına teslim edildi. Ailenin cenazeyi Yozgat'ın Sorgun ilçesine götüreceği öğrenildi.

"BİLEREK VE İSTEYEREK ÖLDÜRDÜM"

Manavgat İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek, kardeşi Seyit Taha Yüksel’i ormanlık alanda bıçaklayarak öldürdüğünü söyleyen S.Y., polisteki işlemlerinin ardından önce sağlık kontrolü için Manavgat Devlet Hastanesi’ne, ardından da adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet savcısına ifade veren S.Y, tutuklanması istemiyle sulh ceza hakimliğine çıkarıldı. Verdiği ifade sırasında hakimle de tartışan Yüksel, "Kardeşimi öldürmem için herhangi bir sebep yoktu. Ben bilerek ve isteyerek öldürdüm" dedi. Yüksel, babasının kardeşini daha çok sevdiğini de sözlerine ekledi. S.Y., 'yakın akrabayı kasten öldürmek' suçundan tutuklandı.

YAKINLARI: "BABASINA ÖFKELİYDİ"

Manavgat Adliyesi’nin dışında bekleyen yakınları, S.Y'nin psikolojik sorunları olduğunu, ailesinin psikiyatriste götürmek istediğini ancak S.Y'nin "Ben deli miyim, siz delisiniz" dediğini söyledi. Yakınları, S.Y'yi son 6 aydır odasından sadece yemek yemek ve tuvalete gitmek için çıktığını söyleyerek, gündüzleri dahi odasında perdelerin kapalı olarak durduğunu, tuvalete girip ışığı kapatarak yarım saat, bir saat kadar kendi kendine konuştuğunu anlattı. Babasının, kardeşi Seyit Taha Yüksel’i daha çok sevdiği için kıskandığını söyleyen yakınları, S.Y'nin zaman zaman ailesini de tehdit ettiğini, babasını kastederek, ‘Ona büyük acı yaşatacağım’ dediğini öne sürdü. Öte yandan S.Y'nin, kardeşi Seyit Taha Yüksel'i yaklaşık 20 bıçak darbesiyle öldürdüğü belirlendi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir