• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı, vaka sayılarının arttığı Malatya'da denetimlerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Özellikle son haftalarda Coronavirus (Covid-19) vakalarının hızla yükseldiği Malatya'da tedbirler artmaya başlandı. Vaka sayılarının yok denecek kadar azaldığı dönem ve normalleşme sürecinde ara verilen cami hoparlörlerinden yapılan uyarılar, vaka sayılarının artmasıyla tekrar yapılmaya başlarken polis ekipleri de maske kontrolleri ve diğer denetimleri sıklaştırdı.

 

Bu kapsamda sabah saatlerinde Malatya'ya gelen İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, beraberinde İl Valisi Aydın Baruş, İl protokolü, ODA ve STK başkanlarıyla birlikte çarşı merkezinde denetimlerde bulunarak esnafa hem kendi sağlığı hem de müşterilerinin sağlığı için hijyen, maske ve sosyal mesafe kurallarına daha çok ehemmiyet verilmesi ve uyulması tavsiyesinde bulundu.

Bakan Çataklı, il merkezinde yapılan denetimlerin ardından, gazetecilere açıklamada bulundu.

Kurban Bayramı'nı tebrik ederek sözlerine başlayan Bakan Çataklı, Malatya Pütürge'de meydana gelen deprem nedeniyle de geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

"Gelinen noktada salgının etkisi, bütün dünyada olduğu gibi ülkemizde de ortadan kalkmış değil"

Dünyanın Coronavirus salgını ile karşı karşıya kaldığını hatırlatan Çataklı, "Ülkemiz de bundan etkileniyor. Türkiye olarak salgının ortaya çıkmasından bu yana yoğun tedbirler aldık. Bütün kurum ve kuruluşlarımız büyük gayret gösterdiler ve bugünlere kadar geldik. Bugün, sayın Bakanımızın talimatları doğrultusunda bütün ülke safında genel denetimler yapıyoruz. Bu denetimlere Sayın Bakanımız, bakan yardımcılarımız, emniyetten ve jandarmadan üst düzey yöneticilerimiz katılacak. İllerde valilerimizin, ilçelerde kaymakamlarımızın başkanlığında bütün personel kapasitemizi kullanmak suretiyle bir genel denetim seferberliği yapılacak. İşyerleri, sosyal mekanlar, ulaşım araçları bir planlama dahilinde denetlenerek belirlenmiş hijyen kurallarına uyulup uyulmadığı hususunda bir çalışma yapılacak ve bir farkındalık yapılmaya çalışılacak."

"Bir rehavet ortamına gidiş var sonuçları yıkıcı. Sevdiklerimizin, yakınlarımızın can kayıplarına yol açıyoruz!"

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun talimatları doğrultusunda 2 ayrı gündemle Malatya'ya geldiğini dile getiren Çataklı, şöyle devam etti:

Hem depremle ilgili çalışmalar hem de hijyen koşulları, salgınla ilgili alınan tedbirlerin uygulama koşulları bakımından yapılan çalışmalara katıldım. Beraberimizde sayın Valimiz, belediye başkanımız, esnaf odası başkanımız, ticaret odası ve diğer sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı. Hem alınan tedbirleri görmeye hem de tavsiyelerde bulunmaya çalıştık.

Bu işin temel ve basit bir çözümü var. Herkesin kendi sağlığı ve salgınla ilgili kurallara uymasına bağlı. Özellikle basın mensuplarının müthiş bir desteğine ihtiyacımız var. Toplumsal bir farkındalığın yeniden oluşturulmasına ihtiyaç var. Bundan dolayı bugünkü yapılan çalışma önemlidir. Özellikle bu anlamda sizlerden büyük bir destek beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

24 Ocak tarihinde Elâzığ Sivrice merkezli 6,8 büyüklüğünde yaşanan depreme de değinen Çataklı, şöyle konuştu:

Belki gündem dışı olabilir ama Malatya özelinde önemli. Bilindiği üzere bir deprem yaşadık. Bu kapsamda yürütülen çalışmalar var. Sabah ilk geldiğimde valimiz, belediye başkanlarımız ve diğer il yöneticilerimizle yürütülen çalışmalarla ilgili kapsamlı bir değerlendirmede bulunduk. Biraz sonra da son depremin olduğu Pütürge'ye, köy ve mahallelerimize giderek insanlarımızı dinleyeceğiz, yürütülen çalışmalarla ilgili bilgi alıp bir gayret ortaya koymaya çalışacağız.

Çataklı, İl merkezinde yapılan denetimlerin ardından, 4 Ağustos 2020 tarihinde saat 12.37'de Pütürge İlçesi'nde meydana gelen 5,2 büyüklüğündeki deprem bölgesinde incelemelerde bulunmak üzere Pütürge ilçesine hareket etti. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir