• DOLAR 32.874
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
Dünyanın her köşesi ile irtibat mümkün oluyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ

Çin Uydu Navigasyon Sistemi İdari Ofisi Başkanı ve Beidou Navigasyon Sistemi Sözcüsü Ran Chengqi, Beidou-3 aracılığıyla kullanıcıların dünyanın her köşesinde dış dünya ile irtibat kurabileceğini söyledi.

Sözcü Ran, Çin tarafından geliştirilen Beidou Nevigasyon Sistemi'nin özgün kısa mesajla iletişim ve uluslararası arama kurtarma hizmetleri fonksiyonlarının, doğal afetlerin önlemesi ve kurtarma çalışmalarına önemli katkı yapabileceğini belirtti. Kullanıcıların yerel mobil iletişim ağının bulunmadığı yerlerde Beidou sistemi aracılığıyla mesaj gönderebileceğine işaret eden sözcü, mesaj limitinin 14 bin bitlik (bin Çince karakter) karakter, resim ve ses dosyalarını kapsadığını kaydetti.

Ayrıca dünya çapında arama ve kurtarma hizmeti sunan Beidou sisteminin, Uluslararası Arama ve Kurtarma Danışma Grubu'na da katıldığını belirten Ran, risk altında bulunanların Beidou sistemiyle yardım sinyali yollayabileceğine dikkat çekti.

Beidou sisteminin konum doğruluk seviyesinin bir metreye kadar indiğini söyleyen Ran, Çin sınırları içinde tesis edilen üç bin uydu istasyonunun sinyal gücü artırılarak en yüksek doğruluk oranının milimetreye kadar düşürüldüğünün altını çizdi.

Bu haberler de ilginizi çekebilir