• DOLAR 34.553
  • EURO 36.014
  • ALTIN 3006.298
  • ...
Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Kurban Bayramında kurban kesmek isteyen vatandaşlardan kurbanlığını almayı bayrama bırakanlar bayramın ilk günü kurulan hayvan pazarlarının yolunu tuttu.

Kentteki kurban pazarlarında alış verişlerini bayram gününe bırakan vatandaşlar yoğunluğa neden oldu. Kurban ibadetini yerine getirmek için kurban pazarlarına gelen vatandaşlar, kurbanlıklarını almak için hayvan besicileri ile sıkı sıkıya pazarlık yapıyor.

 

Kurban pazarlarının olmazsa olmazlarından satıcı ile alıcıların arasındaki kıyasıya pazarlık, Coronavirus engeline takıldı. Hayvan pazarlarında hayvanlarını satmak isteyen üreticiler ile alıcılar pazarlıklarını el sıkışarak değil, “çoban değnekleri” ile yapmak zorunda kaldı.

Türkiye'nin çeşitli illerinden getirdikleri kurbanlıkları, kurban pazarlarında müşterileriyle buluşturan hayvan besicilerinin kimileri satışlardan memnun kalırken, kimileri de fiyatlar düşürülmesine rağmen yeterince satış yapamadığını belirtiyor.

Hayvan besicileri, bu yıl fiyatların uygun olduğunu belirtirken kurban kesmek isteyen vatandaşlar ise fiyatların yüksek olmasından yakınarak yüksek fiyatlara rağmen kurban ibadetini yerine getirmek için bütçelerine uygun kurbanlıkları tercih ettiklerini belirttiler.

Gaziantep’te kentin çeşitli noktalarına kurulan kurban pazarlarına çocukları ve eşleriyle gelen aileler, bayram günü kurbanlık seçmenin telaşını yaşarken, satıcılar da çok sıkı pazarlıklarla ellerinde kalan son kurbanlıkları bitirebilmek için çaba harcıyor. Kıran kırana pazarlıkların yapıldığı pazarda, satıcılar bayram günü olması nedeniyle kurbanlık fiyatlarını bir miktar düşürdü.

Kurban kesecek vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği pazarlarda, bayram günü dolayısıyla fiyatlarda çok az miktarda düşüş yaşandığı görüldü.

Vedat Uzun

“Bu sene küçükbaş kurbanlıklar rağbet gördü”

Bu sene Covid-19 nedeniyle sınırlı sayıda kurbanlık getirdiğini belirten Vedat Uzun, “Kurbanlıklarımızı Bitlis'ten getiriyoruz. Burada senelik bakıyoruz hem dişi hem de erkek koyun satıyoruz. Arpa ve saman fiyatları yüksek olduğundan dolayı bu sene biraz sıkıntı yaşadık. Erkek koyun kilosu devletin belirlediği gibi 26 lira, dişi koyunların kilosunu da 18 liraya sattık. Elimizdeki hayvanlar geçen seneden kalan hayvanlardır. Bu sene korkudan dolayı kurbanlık getiremedik. Arpa saman fiyatları yüksek olduğundan dolayı da getiremedik. Her sene 400-500 koyun kurbanlık için beslerdik, bu sene 150 tane alabildik, çekindiğimiz için alamadık. Kurbanlık bu sene çok rağbet gördü.” dedi.

İmam Yıldırım

“Kurbanlıklarımızı hepsini sattık”

Bu yıl satışlardan memnun olduğunu belirten İmam Yıldırım, “50 tane kurbanlık sattık, Allah bin bereket versin. Bir sıkıntı yaşamadık, satışlar kurbanlık başı 1000 TL ile 2000 TL arasında fiyatları değişiyor. Kurbanlıklarımızı hepsini satıp toparlanıp gidiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Soruk

“Gaziantep pazarı büyükşehir pazarlarından daha iyidir”

Ağrı’dan Gaziantep’e geldiğini söyleyen Mehmet Soruk, “300 tane kurbanlık getirdim, 200 tanesini toptan sattım, 100 tanesini de pazarda perakende sattım. Allah bereket versin, para kazandık Allah kabul etsin. 300 koyunumuzdan 8 tanesi kaldı. Bu sene Antep'teki satışlar çok güzeldi. Daha önceki yıllarda Ankara'ya gidiyordum, oradaki pazar Antep'teki gibi iyi değil.” şeklinde konuştu.

Hacı Yılmaz

“Virüs halkı çok olumsuz etkiledi”

Bu yıl kurbanlık satışlarının düşük olduğunu belirten Hacı Yılmaz, “Bu yılki satışlardan memnun değiliz. Arpa ve buğdayın fiyatı yüksek. Kurbanlık koyunlarımızı bin 200 liraya veriyoruz ama kimse almıyor. 80 tane kurbanlık getirdim, 50'sini sattım ve 30 tanesi kaldı. Normalde hepsinin bitmesi lazımdı. Bugün bekleyeceğiz satılmazsa tekrardan ahıra göndereceğiz. Bu sene halk maddi olarak çok kötü durumda, virüs halkı çok olumsuz etkiledi.” diye konuştu. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız