• DOLAR 32.447
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2443.317
  • ...
Gazze'deki bayram hutbesinde 'ilhak planı'na karşı birlik çağrısı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE (AA) 

Gazzeliler, bayram namazı için Gazze kentinin batısındaki Filistin Camisi'nde bir araya geldi.

Geleneksel Filistin kıyafetleriyle farklı yaşlardan çocuklar ile kadınların da akın ettiği bayram namazında hutbeyi Hamas'ın Siyasi Büro Üyesi Halil el-Hayye okudu.

İşgal rejiminin, Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerinden, Kudüs ve mülteciler dosyasına dair planlarından vazgeçmediğini söyleyen Hayye, işgal hesapları ve planları karşısında her türlü yolla kapsamlı mücadeleye devam edeceklerini belirtti.

Hutbede birlik mesajı veren Hayye, "Filistin halkı, sözde Orta Doğu barış planı ve İsrail'in işgal altındaki Batı Yaka'nın büyük bölümlerini ilhak etme planıyla mücadelede birlik halinde." ifadelerini kullandı.

Hayye, bazı Arap ülkelerinin, izlediği işgal rejimiyle normalleşme politikasını da "Filistin halkının sırtından bıçaklanması" şeklinde niteledi.

İşgal rejiminin Batı Yaka'daki bölgeleri "ilhak" planı

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Binyamin Netanyahu ile 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da açıkladığı sözde Orta Doğu Barış Planı'nda, Batı Yaka'daki yasa dışı Yahudi yerleşim yerlerinin "İşgal rejiminin toprağı" olarak kabul edilmesi ve işgal rejiminin Filistin'e ait Ürdün Vadisi üzerindeki hakimiyetini sürdürmesi maddeleri yer alıyordu.

ABD ve işgal rejiminin yetkililerden oluşan ortak komisyon, sözde barış planının ardından söz konusu bölgelerin "ilhakı" için Batı Yaka'da haritalandırma sürecine başlamıştı.

İşgal rejiminde Netanyahu'ya yakınlığıyla bilinen Bölgesel İşbirliği Bakanı Ofir Akunis, 1 Temmuz'da işgal rejimi radyosuna yaptığı açıklamada, işgal altındaki Batı Yaka'da yer alan bazı bölgeleri temmuz ayı başından itibaren "ilhak" etme planının ertelendiğini belirtmişti.

Plana son halinin verilmesi için işgal rejimi ve ABD'li yetkililerin görüşmelere devam ettiğini kaydeden Akunis, planın temmuz sonunda hayata geçirilmesini beklediğini söylemişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir