• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
DEDAŞ Mardin İl Müdürü Mehmet Bulut, Büyükşehir’deki usulsüzlük soruşturmasında tutuklandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Mardin Büyükşehir Belediyesi'nde yaklaşık 2 aydır teftişlerini sürdüren İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay müfettişlerin hazırladığı raporlar doğrultusunda belediyede görev yapan birçok üst düzey yöneticinin görevden alınmıştı.

Soruşturma kapsamında dün operasyon düzenlenirken aralarında belediyenin üst düzey yöneticileri ile müteahhitlerin de olduğu 10 kişi gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki ifade işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

 

Mahkeme, önceki dönem Kent A.Ş. Müdürü ve halen Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş. (DEDAŞ) Mardin İl Müdürü olan Mehmet Bulut, Mardin Valiliği Protokol Memuru B. E, Kırsal Yollar Daire Başkanı S.Y, belediyenin iş yaptığı firma yetkililerinden M.D, Ş.D ve A. A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Öte yandan konu ile ilgili açıklama yapan Dicle Elektrik Dağıtım A.Ş, “Bugün basına yansıyan haberlerde, Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında Mardin İl Müdürümüz Memet Bulut hakkında tutuklama kararı verildiği yer almıştır.  Söz konusu soruşturma, Memet Bulut’un geçmiş dönemde Mardin Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Kent A.Ş’de yürüttüğü görevine ilişkin olup şirketimizle veya faaliyetlerimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Hukuki süreç tarafımızdan takip edilmektedir.” denildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir