• DOLAR 32.585
  • EURO 35.049
  • ALTIN 2459.926
  • ...
Tarihi eser operasyonunda 4 kişi yakalandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, "İl Jandarma Komutanlığı tarafından yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, Diyarbakır ili Yenişehir ilçesinde ikamet eden şahısların ellerinde bulundurdukları çeşitli tarihi eserleri satmak için müşteri aradıkları yönünde bilgi elde edilmiştir. Şüpheliler, yapılan operasyon neticesinde, Yenişehir ilçesi Yaytaş Mahallesi Köprü İnşaatı Mevkii'nde tarihi eserleri satmaya çalıştıkları esnada suçüstü yakalanmıştır." denildi.

Açıklamada," Şahısların üzerlerinde ve araçlarında yapılan aramada; 4 adet altın metal para, 6 adet bronz sikke, 3 adet yüzük mühür, bir adet mühür, 3 adet akik taşlı mühür, 2 adet akik kolye ucu, bir adet haç obje, 4 adet gözyaşı şişesi, 2 adet metal obje olmak üzere toplam 26 adet tarihi eser ele geçirilmiştir." ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, "Olayla ilgili olarak ele geçirilen tarihi eserler muhafaza altına alınarak Müze Müdürlüğüne teslim edilmiş ve yakalanan 4 şüpheli hakkında soruşturma başlatılmıştır. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik yürütülen adli ve mülki görevlere artan bir azim ve kararlılıkla aralıksız olarak devam edilecektir." denildi. (İLKHA)



Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir