• DOLAR 32.883
  • EURO 35.182
  • ALTIN 2450.326
  • ...
İstanbul'da Türkiye'nin ilk "siber güvenlik" lisesi açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye’nin ilk siber güvenlik eğitimi verecek orta dereceli okulu olma özelliğine sahip Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi açılış ve iş birliği protokolü imza töreni İstanbul Valisi Ali Yerlikaya’nın katılımıyla gerçekleşti. Vali Yerlikaya, törende yaptığı konuşmada “Türkiye’nin teknoloji üssü, İstanbul’un teknoloji geliştirme merkezi Teknopark İstanbul bünyesinde, savunma sanayinin kalbinde yer alan okulumuz, bu alanda çok önemli bir açığı kapatacak.” ifadelerini kullandı.

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi protokolü imza törenine İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Gökhan Yücel, İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekip Avdagiç, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu ve temsilciler katıldı.

Törende İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Milli Eğitim Bakanlığı Danışmanı Gökhan Yücel, İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekip Avdagiç, Teknopark İstanbul Genel Müdürü Bilal Topçu katılımcılara hitaben birer konuşma gerçekleştirdi.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, konuşmasına “İstanbul’umuz ve Türkiye’mizde bir ilk olacak Siber Güvenlik Lisemizin açılış ve iş birliği protokolü imza töreninde, bir arada olmanın heyecan ve mutluluğuyla sizleri muhabbetle selamlıyorum.” cümleleriyle başladı.

İstanbul’da geçtiğimiz eğitim öğretim döneminde okul öncesi, ilk ve orta öğretimde resmi ve özel 6 bin 862 okulda 2 milyon 851 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü hatırlatan Vali Yerlikaya, bu yıl, 257 bin 175 öğrencinin Liselere Giriş Sınavı’na girdiğini belirtti. Meslek liselerinin, eğitim kurumlarının önemli bir bölümünü oluşturduğunu kaydeden Vali Yerlikaya, toplam derslik sayısı 10 bin 84 olan meslek liselerinde hali hazırda 283 bin öğrencinin eğitim gördüğünü ifade etti. 

Vali Yerlikaya, hazırlık sınıfıyla birlikte 5 yıl yatılı olarak eğitim verecek okulda, Siber Güvenlik Tatbikatı Laboratuvarı, Sızma Testi ve Adli Bilişim Laboratuvarı, Robotik Kodlama Atölyeleri’nin yanı sıra sosyal yaşam alanlarıyla öğrenci dostu bir okul olacağını belirtti.

“Çocuklarımız, dijital varlıklarımızı yerli ve milli imkânlarla koruyacaklar”

Teknopark İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin önemli bir ihtiyaca cevap vereceğine değinen Vali Yerlikaya, “İstanbul olarak bir ilke daha imza atıyor, Sayın Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde, Siber Güvenlik Lisemizi açıyoruz. Türkiye’nin teknoloji üssü, İstanbul’un teknoloji geliştirme merkezi Teknopark İstanbul bünyesinde, savunma sanayinin kalbinde yer alan okulumuz, bu alanda çok önemli bir açığı kapatacak.” ifadelerine yer verdi.

Siber savaşların yaşandığı bir dönemde olduğumuzun altını çizen Vali Yerlikaya sözlerini, “Günümüzde siber savaşların yaşandığı bir dünyadayız. Her an ülkemiz için hayati öneme sahip kritik alt yapılara karşı ciddi saldırı ve tehditlerle karşı karşıyayız. Bu tehditlerden korunmak, sanal dünyadaki varlığımızı sürdürmek, etkin ve güçlü savunma sistemleri inşa etmenin önemi gün geçtikçe artıyor. Bunu sağlamanın en etkili yolu ise eğitim. Gözümüzün nuru çocuklarımız, bu güzide okulda aldıkları eğitim sayesinde dijital varlıklarımızı yerli ve milli imkânlarla koruyacaklar.” şeklinde sürdürdü.

Mesleki ve teknik liselerde öğrenim gören öğrencilerin öğrendiklerini uygulama, keşfetme ve hayallerini özgürce gerçekleştirme fırsatı elde ettiklerini dile getiren Vali Yerlikaya, “Bu yuvalarda yetişecek gençlerimize Allah’tan zihin açıklığı, ülkemize ve milletimize hayırlı nesiller olmalarını diliyorum.” cümleleriyle duygularını ifade etti.

Konuşmaların ardından İstanbul Valisi Ali Yerlikaya ve İstanbul Ticaret Odası Başkanı ve Teknopark Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şekip Avdagiç’in protokolü imzalamasıyla tören sona erdi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir