• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Adıyaman'da KAAN projesi kapsamında eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adıyaman'da "Genel Kolluk-Özel Güvenlik İş birliği ve Koordinasyonu Uygulaması (KAAN) Projesi" kapsamında bulunan, havalimanı, il merkezi kamu hastaneleri, belediye park ve bahçeler, üniversite, AVM'lerde çalışan toplam 270 özel güvenlik görevlisine ve 77 kolluk personeline proje ile ilgili eğitim verildi.

Proje ile kamu güvenliğini tamamlayıcı mahiyette görev yapan özel güvenlik görevlilerinin kamu hastaneleri, eğitim kurumları, havalimanları, alışveriş merkezleri, park ve bahçeler ile toplu taşıma sistemlerinde olmak üzere devamında, görev yaptıkları tüm alanlarda, amacına uygun etkin, verimli, sürdürülebilir, ölçülebilir ve denetlenebilir güvenlik hizmeti sunulmasını sağlaması amaçlanmaktadır.

Valilikten yapılan açıklamada, "Bu yerlerde görev yapan özel güvenlik görevlilerinin, genel kolluk ile etkili iletişim, etkin işbirliği, koordinasyonu ve birlikte çalışmasıyla olay meydana gelmeden suçu önlemek, meydana gelen olayları en seri şekilde genel kolluğa bildirmek, devam eden olaylara gerekli müdahaleyi yapmak, olay yeri ve delillerini muhafaza ederek genel kolluğa teslim etmek üzere hazırlanan, “Genel Kolluk-Özel Güvenlik İşbirliği ve Koordinasyonu Uygulaması (KAAN)” ilgi (a) sayılı 05 Kasım 2018 tarihli Bakanlık makamının oluru ile başlatıldı. Uygulama kapsamında toplamda bin 96 noktada uygulanmak üzere 38 bin 746 özel güvenlik görevlisine ve bin 953 genel kolluk personeline eğitim verilmiştir. İstanbul’da devam etmekte olan bu uygulamaya dair verilen eğitimler neticesinde 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle Adana, Antalya, Ankara, Bursa, İzmir ve diğer 24 büyük ilde olmak üzere büyükşehirlerde uygulama başlatılmıştır. Hayata geçirildikten sonra uygulamanın son adımı olan 51 ilde daha KAAN uygulamasının başlatılması planlanmıştır." denildi. (İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir