• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Türkiye’nin en büyük Onkoloji Hastanesi hizmete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

 

Malatya’da 3 yıl önce inşaatına başlanan ve dün hizmete açılan 6 katlı İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesi 31 bin 590 metre kare kapalı alana sahip olup 84 yataklı ayaktan kemoterapi ünitesi, 176 adet Onkoloji ve Hematoloji hasta odası, 20 adet kök hücre ve kemik iliği tedavi odası, 16 adet yoğun bakım odası ve 5 adet radyoaktif iyotlu tedavi odası olmak üzere toplam 217 yataktan oluşuyor.

Hizmete açılan Onkoloji Hastanesinde incelemelerde bulunan İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay ile Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Ali Beytur, daha sonra İLKHA Muhabirine açıklamada bulundular.

Onkoloji Hastanesinin ülkedeki en büyük Onkoloji Hastanesi olduğunu ve ülke için çok önemli bir kazanç olduğuna dikkat çeken Rektör Kızılay, gelecekte de Onkoloji anlamında damga vuracak bir merkezi hizmete açtıklarını söyledi.

Hizmete giren 217 yatak kapasiteli Onkoloji Hastanesinin bölgede artan kanser hastalarına hizmet açısından çok büyük önem taşıdığını söyleyen Başhekim Teymur, bu anlamda büyük bir ihtiyacı gidereceğini ümit ettiklerini söyledi.

“Türkiye’nin en büyük Onkoloji Hastanesi”

Onkoloji hastanesinin dün itibariyle hizmete başladığını söyleyen İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay, “Medikal Onkoloji servisimiz hasta yatışına başladı. Şu anda Medikal Onkoloji servisimiz neredeyse tam kapasite hastalarını yatırarak tedaviye başladı. Her gün yeni bir servis poliklinik hizmete girecek. Bir taraftan burada çalışacak elemanları alıyoruz. Bir taraftan teftiş ve binayla ilgili teknik heyetimiz kullanım kontrollerini yapıyor. Bu hastane ülkemiz için çok önemli bir kazanç. Gelecekte de Onkoloji anlamında damgasını vuracak bir merkezi hizmete almış olduk. Burası Türkiye’nin en büyük Onkoloji Hastanesi.” Diye dikkat çekti.

İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi Onkoloji Hastanesinin temelinin 2017 yılında atıldığını dün itibariyle de hizmete açıldığını belirten Başhekim Ali Beytur, “İlk olarak Medikal Onkoloji servisini taşıdıklarını bugün de poliklinikleri taşımaya başladıklarını söyledi.

“Hematoloji ve Medikal Onkoloji bölümleri aynı zamanda Radyasyon Onkolojik bölümü hizmet verecek”

Başhekim Beytur, “Hastanemiz 217 yatak kapasiteli, 16 yoğun bakım, 5 adet radyoaktif tedavi ünitesinden oluşmakta. 20 yatakta kök hücre ve kemik iliği nakli bulunmakta. Bu hastanede Hematoloji ve Medikal Onkoloji bölümleri aynı zamanda Radyasyon Onkolojik bölümü hizmet verecek.” diye belirtti.

“Bölgede artan kanser hastalarına hizmet açısından bu hastane çok büyük önem taşımakta”

Turgut Özal Tıp Merkezinin son 2 yıldır en fazla kök hücre kemik iliği yapılan hastane konumunda olduğuna dikkat çeken Beytur, “Medikal Onkoloji bölümümüzde bölgenin en büyük ayakta kemoterapi ünitesine sahip. Dolayıyla bölgede artan kanser hastalarına hizmet açısından bu hastane çok büyük önem taşımakta. 217 yatak kapasitesiyle İnşallah büyük bir ihtiyacı gidereceğini ümit ediyorum.” dedi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir