• DOLAR 32.576
  • EURO 34.912
  • ALTIN 2438.71
  • ...
Eminönü esnafı: Covid 19 sebebiyle işler yarı yarıya düştü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu sene Ramazan Bayramı sonrasında Covid 19 gölgesinde idrak edeceğimiz ikinci bayram olan Kurban Bayramı, 31 Temmuz tarihinde başlıyor. Bayrama 2 gün kalmasına rağmen bayram hareketliliğinin başlamadığı çarşı ve pazarlarda esnaf işlerin yarı yarıya düşmesinde şikâyetçi.

Önceki zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Eminönü ve Mısır Çarşısı gibi tarihi yerler, Covid 19 sebebiyle daha sakin günler yaşıyor. Pandemi süreciyle işlerin eskiye nazaran yarı yarıya düştüğünü belirten esnaf, arifesinde olduğumuz Kurban Bayramı’nda bile işlerde hareketliliğin yaşanmadığını ifade ettiler.

“Eskiden şeker ve çikolataya talep vardı ama şimdilerde lokum ve kuruyemişe talep var”

“Bu sene virüs olduğundan dolayı satışlar yarı yarıya düştü” diyen esnaflardan Veysel Kandemir, “Normalde şeker, lokum, çikolata talebi var ama bu sene maalesef ne ramazanda ne de kurbanda işler yok. Eskiden şeker ve çikolataya talep vardı ama şimdilerde lokum ve kuruyemişe talep var.” dedi.

“Önceki bayramlarda burada iğne atsanız yere düşmezdi”

Önceki bayramlarda ciddi kalabalığın olduğu çarşıda şimdilerde beklenen hareketliliğin olmadığını söyleyen Osman Yıldırım, “Covid-19 ile birlikte işler yarı yarıya düştü. Geçen seneki bayramlarda, ondan önceki bayramlarda burada iğne atsanız yere düşmezdi. Alışveriş yapan vatandaşlar lokum, şeker, kahve ve kuruyemiş alıyor.” diye konuştu.

Bayram havasının olmadığını belirten Yusuf Genç ise bayram şekerlerinin satılmadığını, eski bayramlara göre hareketliliğin daha başlamadığını, satış yapamadıklarını söyledi.

“Coronavirus bizi etkiledi”

Bayram hareketliliğinin başlamasını beklediklerini ancak beklenenin olmadığını vurgulayan Erkan Baş, “Satış var ama bayram hareketliliği yok. Arkadaşlar bayram şekeri getirmişler ama hiç satılmıyor, elde kalıyor. Coronavirus bizi bayağı etkiledi. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.” şeklinde konuştu.

Enver isimli Suriyeli esnaf da Arapça olarak yaptığı konuşmada bayram için beklenen hareketliliğin yaşanmadığını, eskiye oranla turist sayısının da düştüğünü söyledi. (İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir