• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Orman Bakanlığı Filosuna Dev Katılım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Orman ve Su işleri Bakanlığı, yangın ve erezyonla mücadele için tedbirlerini artırıyor. Bakanlık, 72 adet yangın söndürme aracını filosuna kattı.

72 araçlık dev katılım

Orman yangınları ile mücadele artık daha etkin olacak. Bu kapsamda 72 yeni araç alındı.

Konuya ilişkin Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Orman teşkilatımız dünyada, Akdeniz ülkeleri arasında Orman yangınlarıyla mücadelede en başarılı kurumdur. Bunu şuna borçluyuz. Biz orman yangınlarıyla mücadelede çok güçlü bir araç, kara araçları,arazözler, iş makinelerine hava araçlarına kadar onlara borçluyuz" dedi.

Araçlardan 41`i ileri teknolojiye sahip ilk müdahale arazözleri... Söz konusu arazözler, çok yüksek soğutma ve söndürme etkisine sahip...

Hedef 15 dakika

İlk müdahalenin ardından daha büyük ve donanımlı yangın söndürme araçları devreye giriyor. Araçlar sayesinde 45 dakika olan yangın söndürme süresi 18 dakikaya indirildi. Hedef ise 15 dakika.

Erezyona karşı ekskavatörler

Yangınla mücadelenin yanında erezyonu engellemek için de ağaçlandırma çalışmaları yapılıyor. Bunun için de mini ekskavatörler alındı.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Bunlar erezyonla mücadelede, teraslamada hatta bazı yerlerde kayalıklara bile ağaç dikmede, bir metre derinlikte çukur açıp ağaç dikmede son derece başarılı. Bunları hızlandırmamız lazım" diye konuştu.

Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu, 72 aracın anahtar teslimini yaptı. Ardından da bir arazözün test sürüşünü gerçekleştirdi.


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir