• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Dünya Ayasofya'yı konuştu, İBB Ayasofya yönüne olan tüm seferleri iptal etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İBB'nin Tüm dünya Müslümanları için çok özel olan bu günde Ayasofya yönüne olan tüm seferleri iptal etmesi tepkiyle karşılandı. Yüzbinlerce vatandaşın yollarda kaldığı İBB kararıyla ilgi elbette belediye yetkililerinin kendilerini haklı çıkarmaya yönelik bahaneleri olacaktır, ancak bu kararla halkın vicdanında açtıkları yarayı kapatabilirler mi onu zaman gösterecek.

Öte yandan dünya basını Ayasofya'da kılınan ilk namaza özel ilgi gösterdi:

ABD merkezli Washington Post gazetesi olayı, “Türkiye'de Müzeden camiye dönüştürülen Ayasofya'da ilk Cuma namazı” şeklinde aktardı.

"86 YIL SONRA İLK KEZ..."
Yunanistan medyasından Ekathimerini gazetesi, “Binlerce kişi Ayasofya’da Cuma namazı için toplandı” ifadelerini kullandı.

Katar merkezli haber kanalı Al Jazeera, haberi “Müslümanlar, Ayasofya’da 86 yılın ardından ilk kez dualar okuyor” başlığıyla okurlarına duyurdu.

"1500 YILDIR İSTANBUL'UN KALBİNDE"
Alman medyasından Deutsche Welle’nin, “Ayasofya’da Cuma namazı” başlıklı haberinde, “Ayasofya, 1500 yıldır İstanbul’un kalbinde bulunuyor” denildi.

Çin'in İngilizce yayın yapan haber kanalı CGTN, Ayasofya’daki Cuma namazına ilişkin görüntüleri, “İkonik Ayasofya’da ilk Cuma namazı” başlığı ile canlı yayınladı.

İngiliz medyasından BBC News, “Eski İstanbul müzesi, Müslümanları ağırlıyor” ifadelerini kullandı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir