• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
788 kişiye "Beyaz Şapkalı Hacker" belgesi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TEKNOLOJİ SERVİSİ 

Türk Standardları Enstitüsünün (TSE) 59. Olağan Genel Kurulu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin’in katılımlarıyla gerçekleştirildi. Varank’ın konuşmasında öne çıkanlar şöyle oldu:

BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ VE SİBER GÜVENLİK

“Faaliyet gösterdiğimiz bir diğer alan da bilişim teknolojileri ve siber güvenlikte sunduğumuz test ve belgelendirme hizmetleri. Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında, Kişisel Veri Yönetim Sistemi (ISO/IEC 27701) standardı belgelendirmesine başladık. Siber güvenlik konusunda güvenlik testi yapan kişilerin eğitim ve belgelendirilmesini de yapıyor, ülkemize bu alanda yetişmiş uzmanlar kazandırıyoruz. Bu amaçla 2014 yılından beri Beyaz Şapkalı Hacker- Sızma Testi Uzmanı Belgesi veriyoruz. Bugüne kadar bu alanda 788 kişiye sertifika verdik.”

YERLİ ÜRÜNLERİN BELGELENDİRMESİ

“TSE, Akkuyu Nükleer Güç Santrali inşasında kullanılacak yerli ürünlerin belgelendirmesinde malzeme onay kuruluşu olarak yetkilendirildi. Ayrıca inşaat planına ilişkin gözetim ve muayene işlemlerini de biz yürütüyoruz. Bugün dünyada sayılı ülke nükleer teknoloji alanında yetkinliklere sahip. TSE’nin ve ilgili kurumlarımızın konuya dahil olmasıyla, nükleer teknoloji kademeli ve planlı olarak ülkemize transfer ediliyor. Yerli katkı oranı pey der pey artırılıyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir