• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...

BATMAN- Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TOBB ve TÜMSİAD`ın işbirliği ile düzenlenen "Geleceğin Girişimcileri" paneli kapsamında "Sosyal Girişimcilik" ve "Başarı Motivasyonu" eğitimlerine katıldı.
Batman Üniversitesi toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Bakan Şimşek ile birlikte Batman Valisi Yılmaz Arslan, Milletvekili Ziver Özdemir, Rektör Abdüsselam Uluçam, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, kamu kurum yöneticileri, meslek odası temsilcileri ve öğrenciler katıldı.
Bakan Şimşek burada yaptığı konuşmasında Türkiye`nin en büyük sermayesinin beşeri sermaye olduğunun altını çizerek, "Beşeri sermayenin içerisinde de tabi ki girişimcilik ruhuna sahip bireylerin çokluğu önümüzdeki dönemde Türkiye`ye damgasını vuracak, Türkiye`nin dünyadaki konumunu belirleyecek en önemli faktörlerden bir tanesidir" dedi.

 

Bakan Şimşek, Türkiye`de girişimcilere verilen destekleri vurgularken, "Bizim hükümetimiz girişimciliği çok önemsiyor. Yani girişimci olmadan ülkemizin 2023, 2071 hedeflerine ulaşması mümkün değil. Biz girişimcilerin önünü açmak için ne gerekiyorsa yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

 

Açılışını yaptıkları ABİGEM sayesinde danışmanlık ve daha bir sürü desteğin Batman`da da verildiğini ifade eden Bakan Şimşek, TOBB, TÜMSİAD ve STK`ların da bu konuda çok ciddi adımlar attığını söyledi. Şimşek, ayrıca bu atılan adımların girişimcilikte ve girişimciliğe yapılan destekleme ağında Türkiye`nin geldiği noktayı göstermesi açısından önemli olduğuna da dikkat çekti.

 

Bakan Şimşek, girişimciliğin önemini anlatırken, "Bir topluma katkıda bulunmak için bence en anlamlı şey girişimciliktir. Çünkü bununla insanların hayatını değiştirebiliyorsunuz" dedi.

 

Konuşmaların ardından katılımcılara sertifikaları ve AB KOBİ ödülleri dağıtıldı. Ödülleri Bakan Şimşek, Vali Yılmaz Arslan, Milletvekili Ziver Özdemir, Batman Üniversitesi Rektörü Abdüsselam Uluçam, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve TÜMSİAD Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt verdi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)