• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Filistin`e İyi Haber
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İsrail basınında yer alan Hükümet yetkililerine dayandırılan haberlerde, Başbakan Netanyahu`nun Filistin Yönetimi`ne transfer edilmesi gereken vergi gelirlerini serbest bırakma kararını dün gece geç saatlerde aldığı belirtildi.
 
Filistin`in, BM`de geçtiğimiz kasım ayında gözlemci kuruluştan, `gözlemci devlet` statüsüne geçmesi üzerine, İsrail`in tepki olarak Filistin`e vermesi gereken aylık 400 milyon şekel, (yaklaşık 110 milyon dolar) vergi gelirlerine el koymasının ardından Filistin ekonomisi bunalıma girmişti.
 
Aralık ayında Netanyahu`nun ortağı eski dışişleri bakanı Liberman yaptığı açıklamada, "önümüzdeki 4 ay boyunca Filistin`e 1 şekel bile gitmeyecek" demiş, İsrail`in el koyduğu vergi gelirlerine gerekçe olarak da Filistin tarafının ödemediğini ileri sürdüğü elektrik paralarını gerekçe göstermişti.
 
Netanyahu`nun aldığı vergi gelirlerinin serbest bırakılması kararıyla ilgili, Başbakanlık ofisinden henüz herhangi bir resmi açıklama gelmedi.
 
İsrail`de geçen hafta sonuçlanan seçimlerin ardından meclise en büyük ikinci parti olarak girmeyi garantileyen Yesh Atid lideri Lapid`in, Netanyahu`ya hükümete girme şartlarından birisinin Filistinlilerle barış görüşmelerine mutlaka yeniden başlama şartı olduğu siyasi çevrelerde son üç gündür en çok konuşan konular arasındaydı.
AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir