• DOLAR 32.496
  • EURO 35.003
  • ALTIN 2421.8
  • ...
Kıbrıs gazileri: Bizler şerefli gazileriz, dilenci değil!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Öztürk, Kıbrıs Barış Harekâtına cennet bahçesine koşarcasına katıldıklarını, kimilerini havadan kimilerinin denizden çıkarma yaparak, halkı Yunan ve Rum zulmünden kurtarmaya gittiklerine dikkat çekti.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Malatya Şubesi, 20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 46’ncı yıl dönümü münasebetiyle dernek binasında basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasını okuyan Derneğin Şube Başkanı Halit Ziya Öztürk, yetkililerden yeteri ilgi görmediklerini, kendilerinin dilenci değil, birer şerefli gazi olduklarını söyledi.

“Halkımızı Yunan ve Rum zulmünden kurtarmaya gittik”

20 Temmuz Kıbrıs Barış Harekatının 46’ncı yıl dönümünü pandemiden dolayı dernek binasında kutladıklarını belirten Öztürk, “Bizler 20 yaşında cennet bahçesine koşarcasına, kimimiz havadan kimimiz denizden çıkarma yaparak, Kıbrıs Türk halkını, Yunan ve Rum zulmünden kurtarmaya gittik. Bizler sadece barış için alanda bulunduk. Türkiye askeri daima zulümden yana olmayıp, barıştan yana olmuştur. Ordumuz, vatana, bayrağa, namusa, ezana ihanet etmek isteyenlerin karşısında durup, mücadelesini vermiştir. İstiklal Harbinde, Kıbrıs'ta, Kore'de, Doğu'da, Afrin'de, İdlip'te ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin karşısında olup başarılı olmuştur.” diye konuştu.

“Şehit ve gaziler arasına mesafe koyulup ayrım yapılmakta”

Şehit ve gaziler arasına mesafe koyulup, ayrım yapıldığından dolayı hüzünlendiklerini söyleyen Öztürk, "Dünya'da şehit ve gazi birdir, ayrım yapılamaz. Bizler muharip gaziler olarak, 66 ile 97 yaş aralığındayız. Vatanımıza karşılık yapılacak olan saldırıda hazır vaziyette görev yapmayı beklemekteyiz. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Malatya olup Kıbrıs'a intikal eden asker sayısı, 584 kişi. 5 tane şehidimiz Boğaziçi Şehitliği'nde nurlar içinde yatmaktadır. Bu vatan için toprağa düşen şehitlerimize ve ahirete intikal etmiş gazilerimize Allah’tan (Celle Celaluhu) rahmet, sağ olan gazilerimize de sağlıklı günler dileriz.” dedi.

Konuşmasının devamında Öztürk şunları söyledi: “Pandemiden dolayı, bizi ziyaret eden olmadı. Sadece bir sefer derneğimize ilaçlama yapıldı. Daha sonra belediye tarafından yapılmadı. Maske, dezenfekten istedik gelmedi. Biz kendi yağımızla kavruluyoruz. Biz gaziyiz, dilenci değiliz. Ben şerefli gaziyim. Hiçbir zaman dilenmem. Yetkililerimiz gelir burada eksikliklerimizi görür yaparlarsa Allah razı olsun, yapmazlarsa da Allah razı olsun.”(İLKHA)











Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir