• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Şanlıurfa Dünya Tarihi Kentler Birliğine ...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - 12 bin yıllık tarihi geçmişe sahip olan Şanlıurfa`nın Dünya Tarihi Kentler Birliği`ne üyelik başvurusu, Vietnam`ın Hue Cty şehrinde gerçekleştirilen Yönetim Kurulu Toplantısı`nda oy birliğiyle kabul edildi.

Böylece Şanlıurfa, birliğe İstanbul, Bursa ve Konya`dan sonra katılan Türkiye`nin dördüncü şehri oldu. Ayrıca birliğe. Şanlıurfa ile birlikte müracaat eden Ankara`nın da üyeliği, yapılan yönetim kurulu toplantısında kabul edildi.

Şuan 56 ülkeden 88 şehrin üyeliğinin bulunduğu Dünya Tarihi Kentler Birliği`ne, Urfa`nın da üye yapılması için Şanlıurfa Belediyesi 2 ay önce müracaat etmişti.

Şanlıurfa`nın müracaatını ilk yönetim kurulu toplantısında gündeme alan Dünya Tarihi Kentler Birliğinin bu müracaatı en kısa sürede sonuçlandırması dikkat çekti.

Vietnam`ın Hue Cty şehrinden dönen gazetecilere konu hakkında bir açıklama yapan Belediye Başkanı Fakıbaba, üyeliğin Urfa`nın tanıtımı için büyük bir şans olduğunu belirterek, Urfa`yı dünyaya tanıttıklarını söyledi.

Fakıbaba, "Dünya Tarihi Kentler Birliğine üye oluşumuz bence Urfa`nın tanıtımı için büyük bir şans. Vietnam`da yapılan toplantıda Urfa`yı tanıtan çok iyi bir sunum gerçekleştirdik. Bu sonuç karşısında gurur duymamız lazım. Geçtiğimiz günlerde dünya basınında geniş yer alan Şanlıurfa`nın, ayrıca Romanya`da bir STK tarafından 2011 yılı için "Avrupa`nın Kültür ve Turizm Başkenti" olarak ilan edilmesi toplantıda büyük bir sevinçle karşılandı. Bu iki gelişmeyi yansıtmamız bile üyeler tarafından büyük alkış almıştır. Umarım bu üyelikle birlikte Dünyayı Urfa`ya getirmeye çalışırız" dedi.
Ali durmaz-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir