• DOLAR 32.428
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2443.651
  • ...
`Kainattaki her şeyin bir vazifesi vardır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - SAGED (Sason Girişimciler ve Eğitimciler Derneği) Yunus Emre İlköğretim Okulu Konferans Salonunda bir konferans düzenledi. İlçe yöneticileri, öğretmenler ve esnafların yoğun ilgi gösterdiği konferansa yaklaşık 200 kişi katıldı.

 

Konferansa konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı İbrahim Tuncer, Peygamberlerin gönderiliş gayelerini anlattı. Tuncer, "Peygamberler Allah`a nasıl kulluk yapılması gerekiyorsa onu göstermişlerdir. Allah`ın emirlerini tebliği etmek için gönderilmişlerdir. İnsanları doğru yola iletmek ve insanlara örnek olmak ve Peygamber Efendimiz bu dini en güzel bir şekilde yaşayarak, insanlara göstermiştir. Her şeyin bir kullanma kılavuzu vardır, bu kainatın nasıl kullanılacağını da en güzel bir surette Peygamberimiz göstermiş, bize kılavuzluk yapmıştır, Dünya ahiret dengesini sağlamak ve itiraz kapısını kapatmak için gönderilmişlerdir" şeklinde konuştu.

 

Konuşmasında "Sen olmasaydın alemleri yaratmazdım" hadis-i şerifini hatırlatan Tuncer, "Kainattaki her şeyin bir vazifesi vardır, dolayısıyla insanın da bir vazifesi vardır, insanın yaratılış gayesi, ubudiyettir, kulluktur" dedi.

 

Cahiliye döneminden de örnekler veren Tuncer, cahliye döneminde kız çocuklarını diri toprağa gömen bir kavmin nasıl aydınlığa kavuştuğunu anlattı.
Tuncer, son olarak Hz Muhammed`in (sav) bizlere Kur`an ve Sünneti bıraktığını belirterek Müslümanların bu ikisine sımsıkı sarıldığı zaman iki cihanda da mutluluğa erişeceğini söyledi. (Mehmet Mikyas - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir