• DOLAR 32.665
  • EURO 35.564
  • ALTIN 2511.529
  • ...
Van’da düşen uçakta hayatını kaybeden polisler memleketlerine uğurlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Van ve Hakkâri’de keşif ve gözetleme görevinde bulunan 2015 model insanlı keşif uçağıyla, 15 Temmuz'da Van Ferit Melen Havalimanı'ndan kalktıktan sonra saat 22.45 civarında hem radar hem de iletişim tespiti tamamen kesilmişti.

Yürütülen arama kurtarma çalışmaları sonucu, gece saat 03.00 sıralarında Artos Dağı'nın 2 bin 200 rakımına çarparak kırıma uğrayan uçakta bulunan 2'si pilot 7 emniyet mensubunun hayatını kaybettiği tespit edildi.

Polisler için Van Jandarma Filo Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi.  Saygı duruşuyla başlayan törende ilk olarak vefat eden polislerin özgeçmişi okundu.

Tören daha sonra Kur’an tilaveti ve İl Müftüsü Ömer Keskin’in dua okumasıyla sürdü.

Hayatını kaybeden Pilot Komiser Gökhan Mete Altunbaş Kırıkkale’ye, Pilot Komiser Yardımcısı Samet Üstüner Ankara‘ya, Komiser Yardımcısı İrfan Aydoğan Bursa’ya, Komiser Yardımcısı Semih Güzelay İzmir‘e, Uçuş Teknisyeni Polis Memuru Mustafa Keskin Ankara‘ya, Polis Memuru Onur Ramazan Bayram Manisa‘ya ve Polis Memuru Burak Derya Mersin’e arkadaşlarının omuzlarında tekbirler eşliğinde askeri uçağa bırakılarak uğurlandı.

Uğurlama törenine Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Cumhuriyet Başsavcısı Oğuzhan Dönmez, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Van İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yüksel Yiğit, Van Emniyet Müdürü Ali Karabağ, vefat eden polislerin yakınları ve askerler katıldı. (İLKHA)











Bu haberler de ilginizi çekebilir