• DOLAR 32.503
  • EURO 34.834
  • ALTIN 2442.2
  • ...

İkinci el araba piyasasına ilişkin en merak edilen soru, '2. El Araba Fiyatları Ne Zaman Düşecek?' Bu sorunun yanıtına dair sektörden önemli açıklamalar gelirken üzerinde durulan konular ötv düzenlemesi ve bakanlığın çalışma prensipleri.

Peki hükümetin ÖTV düzenlemesine dair bir çalışması bulunuyor mu?

İlgili bakanlıklar ikinci el arba alım satımlarına dair yeni bir düzenleme uygulamaya koyacaklar mı?

İKİNCİ EL ARABA FİYATLARININ DÜŞMESİ İÇİN ÖTV DÜZENLEMESİ GELECEK Mİ?

İkinci el araba fiyatlarının düşmesinde sıfır araç alımlarının artması, ikinci ele olan talebin azalması ve ikinci el araç stoklarının artması olarak gösteriliyor. Sıfır araç alımlarında da hükümetin ÖTV düzenlemesi ile teşvik uygulayıp uygulamayacağı merak ediliyor.

Bu konuya dair yapılan açıklamada Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Şahsuvaroğlu görüşlerini paylaşmıştı.

Şahsuvaroğlu konuşmasında ÖTV düzenlemesini beklemediğini şu sözlerle ifade etmişti. “Sıfır otomobilde ÖTV indiriminin olacağını düşünmüyorum. Talep olan bir malın fiyatı düşmez. Ayrıca ÖTV indirimi şu anda olursa stokta da otomobil olmadığı için ikinci elde fiyatlar yine yükselişe geçecektir.”

BAKANLIK DÜZENLEEMSİ GELECEK Mİ?

İkinci el piyasasında konuşulan bir diğer düzenleme iddiası da ilgili bakanlıkların çalışması sonucu ikinci el satışlarının yetkili isimler tarafından yapılacağı konusu. Bu iddialarda bundan sonraki süreçte Ticaret Bakanlığı yeni bir adım atacak. Bu adım ile bilrikte 2. el araçların satışında yetki belgesi şartı getiriliyor.

Bunun dışında düzenleme taslağında yer alan bir madde ise otomobil satılması, satışından vazgeçilmesi veya taşıt teslim belgesinin süresinin sona ermesi durumunda satış ilanı üç gün içinde kaldırılacak. Ayrıca ikinci el satışların internet ortamında olması durumunda ise mağazanın adı olarak gerçek işletme adının kullanılması gerekecek.