• DOLAR 32.601
  • EURO 34.741
  • ALTIN 2496.648
  • ...
Vali Baruş: “15 Temmuz hafızalarımızda kara bir leke olarak kıyamete kadar silinmeyecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun.  Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Resim sergisine katılarak anı defterini imzalayan Vali Aydın Baruş, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz hain darbe girişiminin hafızalarda kara bir leke olarak kıyamete kadar silinmeyeceğini söyledi.

 

Vali Baruş, “Silahlı kuvvetlerimizin şerefli üniformasıyla kendilerini gizleyen FETÖ/PDY Terör Örgütü mensubu hainler, Sayın Cumhurbaşkanımızın mümtaz şahsını, milletimizin iradesini ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin istikbalini hedef alan menfur bir darbe teşebbüsüne girişmiştir. Atlantik ötesinden düğmesine basılan bu ihanet organizasyonu çerçevesinde Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere Gölbaşı Özel Harekât Daire Başkanlığı ve emniyet teşkilatımıza ait merkezler uçak ve helikopterlerle bombalanmış, çeşitli kamu hizmet binalarını işgale yeltenilmiş, bu hain girişime dur demek için meydanlara koşan aziz vatandaşlarımızın üzerine tanklar yürütülmüş, ağır silahlarla ateş açılmıştır. Cenab-ı Allah'a (Celle Celaluhu) şükürler olsun ki hainlerin kalkışması bastırılmış, karanlık eller tarafından harekete geçirilen hıyanet çetesi kirli emellerini gerçekleştirmeye muvaffak olamamıştır." dedi.

Tüm herkesin hain darbe girişimine karşı durduğunu vurgulayan Baruş, “Bir beden bir baş olarak tanklara, bombalara, kurşunlara kendini siper eden yüce milletin karşısında hezimete uğramış ve kahraman milletimiz bu onurlu duruşuyla adeta tüm dünyaya ders vermiştir. Bu ihanet kalkışması nedeniyle hayatını kaybederek şehadet mertebesine nail olan tüm kamu görevlilerimize, vatandaşlarımıza ve kadim tarihimizin derinliklerinden bugüne bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet, şanlı gazilerimize bereketli bir ömür, başımızın tacı şehit ailelerimize sabrı cemil niyaz ediyorum.” diye konuştu.

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan ise şunları söyledi: “Ülkemizin gelişmesini, büyümesini ve muasır medeniyet seviyesine çıkmasını istemeyen şer odaklardan biri olan FETÖ/PYD silahlı terör örgütünün gerçekleştirdiği 15 Temmuz hain darbe girişiminin üzerinden 4 yıl geçmesine rağmen bu alçaklığı unutmadık. 15 Temmuz gecesi aziz milletimiz adeta yeni bir kurtuluş savaşı yaparak hainlerin gasp ettiği; tanklara, mermilere ve bombalara karşı göğsünü siper ederek bütün dünya ya rol model olmuştur."

Yapılan konuşmaların ardından resim sergisi kurdelesi kesilerek açılışı yapıldı. Vali Baruş, beraberindeki il protokolü ve vatandaşlar daha sonra resim sergisini gezdi.(İLKHA)

Haberin Videosunu İzlemek İçin Tıklayınız

Bu haberler de ilginizi çekebilir