• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
AĞRI - Nurettin Dolgun Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi`nde yapılan programda konuşan Ağrı Valisi Dr. Mehmet Tekinarslan, İnşaat işçilerine eğitim verileceğini açıkladı.

Vali Tekinarslan, \"Yapılan her işte nitelikli personel yetiştirmeyi hedefliyoruz. Bu doğrultuda kentimizde inşaat sektöründe faaliyet yürüten firma ve işçilere eğitim verip ilgilileri belgelendirmek için adım attık\" dedi.

Tekinarslan, inşaat alanlarında istihdam yolları açmaya çalıştıklarını belirterek, valilik koordinesinde Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası, İŞKUR, Ağrı Halk Eğitim Müdürlüğü ve Ağrı Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle inşaat işçilerinin eğitime alınacağı belirterek, \"Yapılan protokol çerçevesinde kurs temrinlik giderleriyle, kurs eğitimci ücretleri Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası tarafından sağlanacak. İŞKUR Müdürlüğü de 133 kursiyerin her birine günlük 20 lira harçlık verecek\" dedi.


Tekinarslan, Eğitim Kursunun 133 işsiz insana 5 ayrı alanda verileceğini söyleyerek şöyle konuştu, \"Tabi öncelikle ilimizde 36 inşaat mühendisine 2 gün eğitim verilecek. Eğitimin alan mühendislerimiz sonrada toplam 133 işsiz insanımıza inşaat teknolojisi alanının 5 ayrı dalında kurs eğitimi verecek. Bu anlamda kursiyerlere ulusal ve uluslararası geçerliliği olan sertifikalar verilecek. Bu alanlar ise sıvacılık, boyacılık, yapı duvarcılığı, bina ısı yalıtımı ile seramik ve yüzey kaplama alanlarıdır.\"

Vali Tekinarslan`ın konuşmasından sonra eğitim verilecek alanlar slayt halinde gösterildi. (Mehmet Çetin - İLKHA)