• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Şırnak'ta PKK/FETÖ/DKP operasyonu: 15 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Şırnak Valiliğinden yapılan açıklamada, 6-12 Temmuz'da Şırnak ve ilçelerinde FETÖ ve PKK'ye yönelik operasyon başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, "Terörle mücadele kapsamında Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü'nce 6-12 Temmuz 2020 tarihleri arasında Şırnak il merkezi ve ilçelerinde PKK/KCK ve FETÖ/PDY terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar neticesinde; toplam 9 şüpheli gözaltına alınmış; 6 şüpheli çıkarıldıkları adli makamlarca serbest bırakılmış, 2 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış, bir şüpheli çıkarıldığı adli makamlarca tutuklanmıştır." denildi.

Açıklamanın devamında, "Habur Kara Hudut Kapısı Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda; toplam 5 bölücü terör örgütü mensubu gözaltına alınmış, 4 bölücü terör örgütü mensubu ilgili il ve birimine teslim edilmiş, bir bölücü terör örgütü mensubunun gözaltı işlemleri devam etmektedir.

Ayrıca yapılan çalışmalarda; bir DKP/BÖG (Devrimci Komünarlar Partisi/Birleşik Özgürlük Güçleri) silahlı terör örgütü mensubu gözaltına alınmış, ilgili il ve birimine teslim edilmiştir." ifadelerine yer verildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir