• DOLAR 32.479
  • EURO 34.852
  • ALTIN 2441.976
  • ...

BATMAN - Batman Çalışma ve İş Kurumu (İş Kur) İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2013 yılı olağan toplantısı Vali Yılmaz Arslan başkanlığında yapıldı.
 

Otel Bozooğulları`nda yapılan toplantıya, başta Vali Yılmaz Arslan olmak üzere Vali Yardımcısı Soner Karataşoğlu, İlçe Kaymakamları, İşkur İl Müdürü Besim Eviz, kamu kurum yöneticileri, Dicle Kalkınma Ajansı, STK ve meslek odaları temsilcileri katıldı.
 

Vali Arslan, yaptığı açış konuşmasında, istihdamın artırılması için gereken önlemlerin alınması ve bu hususta koordinasyon eksikliği varsa bunun giderilmesini isteyerek, "Hem mesleki eğitime önem verilmesi hem de istihdamın düzenli bir şekilde planlanması gerekiyor" dedi.
 

Batman`ın toplam nüfusu 534 bin 205 kişi
Türkiye`nin ve özelde Batman`ın yeni açıklanan güncel nüfus verilerinin altını çizen vali Arslan, nüfus artış hızına dikkat çekerek, şöyle konuştu: "Türkiye`nin nüfusu 75 milyon 627 384 olmuş. Bir önceki yıla göre nüfusumuz her yıl ortalama bir milyon kişi artan bir ülkeyiz. Batman`ın toplam nüfusu ise 524 bin 499 iken yaklaşık on bin kişi artarak şu an 534 bin 205 kişi olmuş. Geçen yıl kentlerde yaşayan nüfus 388 bin 523 iken bu yıl 399 bin 042`ye çıkmış. Nüfus artış hızımız ise 2011`de binde 27,6 iken şimdi binde 18,3 olmuş. Bu çerçevede bizler de Batman`ın artan nüfusuna paralel olarak istihdam ihtiyacının karşılanması için ciddi çaba göstermek durumundayız."
 

Daha sonra İşkur İl Müdürü Besim Eviz kürsüye gelerek 2012 yılı içerisinde Batman`da yürütülen istihdam çalışmaları ve meslek eğitimleri ile 2013 için yapılması planlanan hizmetleri anlattı.
 

"Kadın çalışan sayısı artırılsın"
Vali Yılmaz Arslan, Toplum Yararına Çalışma Programı (TYÇP) kapsamında yürütülen istihdam projesi hakkında bilgi alırken bu kapsamda kadın sayısının artırılmasını ve buna ilişkin kota uygulanması gerektiğini ifade etti.
 

TYÇP kapsamında çalışan personelin titiz bir şekilde seçilmesi ve daha verimli çalıştırılmasının altını çizen Vali Arslan, denetim mekanizmasının da iyi işletilmesini istedi. Vali Arslan devamla, "TYÇP kapsamında devlet, Batman`da beş bine yakın insanı çalıştırıyorsa, bizim bunları titizlikle seçip usulüne uygun, verimli çalıştırmamız gerekiyor" dedi.
 

Vali Arslan, İş Kur`un eğitimlerine katılan vatandaşların iletişim bilgilerinin, işverenler ve meslek odaları ile paylaşılmasının, işverenlerin eleman ihtiyacının karşılanmasında ve vatandaşın iş bulmasında kolaylaştırıcı etkisi olacağını da belirterek bu konuda duyarlı olunması gerektiğinin altını da çizdi.
 

Vali Arslan, sayı olarak kaç kişiye eğitim verildiğinin önemli olamdığı, kaç kişinin aldığı meslek eğitimi doğrultusunda iş bulduğunun önemli olduğuna dikkat çekti. Kısa süreli kurslarda, eğitim faaliyetlerinin yaz aylarına kaydırılmasının, Milli Eğitim Müdürlüğü`ne bağlı okulların kullanılmasını kolaylaştıracağını ve yer sorununun bir nebze olsun azalacağını belirten Vali Arslan, engelli vatandaşların eğitimlerinin, onlarla empati kurularak kolaylaştırılmasının önemli olduğunu da sözlerine ekledi. (Veysi Demir - İLKHA)