• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
İstanbul`a 2013`te Ne Kadar Yatırım Yapılacak?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Türkiye`nin finans başkenti İstanbul, ekonominin de lideri. Şehirde bu yıl yapılması planlanan yatırımların tutarı 4,5 milyar Dolar`ı bulacak.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul`un bu yatırım rakamıyla ülkede istihdam sorunun çözülmesine de önemli katkı yaptığını vurguladı.

Avrupa`nın 23 ülkesinden büyük İstanbul, Türk ekonomisinin de başkenti. Türkiye ihracatının yüzde 65`ini tek başına yapan şehir, sanayi üretiminin de yüzde 43`ünü gerçekleştiriyor.

İstanbul bu yıl yapılması planlanan 4,5 milyar dolarlık ihracat rakamıyla da bu alanda Türkiye lideri.

"Yüzde 55`i ulaşımla ilgili"

İşadamlarıyla biraraya gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, bu yatırımların yüzde 55`inin ulaşımla ilgili olduğunu vurguladı.

Topbaş, "Bizim yaptığımız yatırımlar Türkiye`deki tüm yatırımların yüzde 26`sına tekabül ediyor. İstihdam oluşturuyoruz. Bu yıl sonuna vardığımız zaman İstanbul`da yaptığımız yatırımlar toplamı 60 katrilyon olacak" diye konuştu.

Dev projeler ne zaman bitecek?

Büyük projelerin de en kısa sürede bitirilmesini hedeflediklerini kaydeden Topbaş, "İki şehirle ilgili onların planlama aşamaları bir noktaya geldi. Kanal İstanbul ihale aşamasında. İki yıl içinde somut ortaya çıkmaya başlayacak şeyler. 3.köprü 2015`te bitecek. Havaalanı 2016`yı hedefliyor" dedi.
 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir