• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mazlum Der: Danıştay kararını sevinçle karşıladık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Danıştay 8. Dairesi, Türkiye Barolar Birliği`nin meslek kurallarında yer alan avukatların `başları açık` görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurmasıyla ilgili, Mazlum-Der Genel başkan Yardımcısı ve Bursa Şube başkanı Av. Şakir Çalışkan iLKHA`ya konuştu. Çalışkan; kararın kamuoyunda olumlu yankı bulduğunu ve dernekleri tarafından da sevinçle karşılandığını belirtti.

 

Yıllardan beri başörtüsü sorunu hakkında mücadele verdiklerini hatırlatan Çalışkan şöyle konuştu:\"Danıştayın artık sonunda özgürlükleri hak sahibine teslim etmiş olmasından dolayı çok mutluyuz. Ancak Danıştay 8. Dairesi, Türkiye Barolar Birliği`nin meslek kurallarında yer alan avukatların `başları açık` görev yapacaklarına ilişkin düzenlemenin yürütmesini durdurması demek yasak sürecin sona erdiği anlamına gelmiyor yarın Bu karara barolar birliği itiraz edebilir Danıştay da olumsuz bir karar verebilir ama artık bunun pek bir önemi yok çünkü `Surda bir gedik açtık mukaddes mi mukaddes ey kahpe rüzgâr artık nereden esersen es!` diyor Necip Fazıl Kısakürek bilindiği üzere.\"

 

Özgürlük öyle bir şeydir ki tadıldı mı artık bırakılmaz tiryakilik yapar
\"Özgürlük öyle bir şeydir ki tadıl mı artık bırakılmaz tiryakilik yapar.\" diyen Çalışkan; \"Bu toplum artık bu özgürlüğün tiryakisi olmuştur. Danıştay kararının hemen ardından İstanbul` da 2 tane başörtülü avukat örtüsüyle birlikte duruşmalara girdi. Tahminimce önümüzde ki haftalarda Bursa` daki arkadaşlarımız da başörtülü bir şekilde duruşmalara girecektir.\"dedi.

 

657. Devlet Memurları Yasası bir çok yönden yetersiz
657. Devlet Memurları Yasasının bir çok yönden yetersiz olduğunu vurgulayan Çalışkan, \"Ben sadece avukatların değil diğer kamu çalışanlarının da çok yakında başörtülü bir şekilde çalışabileceklerini düşünüyorum. Zaten 657. Devlet memurları yasası bir çok yönden yetersiz kalması nedeniyle çalışma bakanı Faruk Çelik tarafından değiştirileceğine dair bir haber okudum. 657 den kaynaklanan kamu çalışanlarının kılık kıyafet kısıtlaması kaldırılacak Kamu çalışanlarına da başörtüsüyle çalışma haklı gelecektir.\"şeklinde konuştu.

 

Çalışkan, \"Anayasa değişikliği çalışması var bildiğiniz gibi en büyük güvence de anayasa güvencesidir. Anayasa buna uygun değiştirilirse Avukatlık Kanunu gibi, hiza sağdan alınır düsturuyla diğer yasaların hepsi de ona göre düzeltilmesi lazım.

 

Bu sürecin artık başladığını ve hızlı bir şekilde ilerleyeceğini düşünüyorum. Mevcut iktidarın daha önceden bu taahhüdü olduğu ve seçimlerin de yaklaştığı düşünülürse bu işin daha erken çözüleceğine inanıyorum.\"(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir