• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
Batman basınında bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Batman yerel gazetelerinde bu gün yer alan bazı haber özetleri şöyle:


BATMAN BASIN.COM: BATMAN BAROSU: KAMUSAL ALANDA EŞİTLİK YOK
Batman Barosu, Danıştay 8. Dairesi`nin, Barolar Birliği`nin avukatlara uyguladığı başörtü yasağının yürütmesini durdurmasını yaptığı yazılı basın açıklamasıyla desteklediklerini duyurdu.

MALİ İŞGALİ BİR İNSANLIK KIYIMINA DÖNÜŞTÜ
Memur Sen Batman İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, sömürgeci Fransa`nın Mali`ye askeri müdahalede bulunmasını emperyalist ruhların tekrar canlanması olarak niteleyerek Mali`ye yapılan operasyonun bir insanlık kıyımına dönüştüğünü kaydetti.

BATMAN MEZOPOTAMYA GAZETESİ: BÖLGE`DE YENİ HİZMET
BBDH hizmetlerine bir yeniyi daha ekleyerek bir zoru başardı. Bölge Devlet Hastanesi`nde ilk defa Açık Kalp Ameliyatı (bypass) yapıldı.

MADDİ HASARLI TRAFİK KAZASI
Şirinevler Mahallesinde meydana gelen trafik kazasında araçlarda maddi hasar meydana geldi.


BATMAN MEDYA GAZETESİ: KARAKOLA BOMBALI SALDIRI
Kısa süre önce Memur Sen TOKİ yolunda polisleri taşıyan servis adacına yönelik bombalı saldırının ardından önceki gün akşam saatlerinde bu kez polis karakoluna yönelik bombalı saldırı yapıldı.

OYUN OYNARKEN ÖLÜME GİTTİ
Evinin önünde oyun oynayan 7 yaşındaki çocuk, sürücüsü ve plakası belirlenemeyen bir aracın çarpması sonucu öldü.


BATMAN BARIŞ GAZETESİ: ÖLMEMEK İÇİN NÖBET TUTUYORLAR!
Kozluk ilçesine bağlı Gümüşörgü (Tımok) köyünde kaya ve taş düşmesi nedeniyle korkan köylüler, gece-gündüz sıra ile nöbet tutuyorlar.

TÜMSİAD `2013 ZOR GEÇEBİLİR`
Tüm Sanayici İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, 2012 yılında Türkiye ekonomisinin iyi sınav verdiğini, 2013 yılının ise biraz daha zor geçebileceğini ifade etti.


BATMAN UMUT GAZETESİ: PASAPORT GÖSTEREREK DİLENİYORLAR
Suriye`de yaşanan iç savaştan kaçarak Batman`a gelen bazı mülteciler, çocuklarını da kendilerine alet ederek dileniyorlar.

MALİ İŞGALİ BİR İNSANLIK KIYIMINA DÖNÜŞTÜ
Memur Sen Batman İl Temsilcisi M.Şafi Özperk, sömürgeci Fransa`nın Mali`ye askeri müdahalede bulunmasını emperyalist ruhların tekrar canlanması olarak niteleyerek Mali`ye yapılan operasyonun bir insanlık kıyımına dönüştüğünü kaydetti.


BATMAN PUSULA GAZETESİ: STK`LAR SURİYE VE AFGANLI MÜLTECİLER İÇİN TOPLANDI
Batman Barosu, Mülteci Hakları Komisyonu ve Kariyer Geliştirme Derneği (KAGED), Batman`daki Afgan ve Suriyeler için STK`lar ile bir araya gelerek istişarede bulunuldu.

TRAFİK KURBANI OLDU
Evinin önünde oyun oynayan 7 yaşındaki çocuk, aracın çarpması sonucu yaşamını yitirdi. Olay yerinde yaşamını yitiren talihsiz çocuk otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.


BATMAN DOĞUŞ GAZETESİ: KARAKOLA SES BOMBASI
Batman da polis karakoluna ses bombası atıldı. Olayla ilgili 3 kişi gözaltına alındı.

BBDH ZORU BAŞARDI
Bölge Devlet Hastanesi`nde ilk defa Açık Kalp Ameliyatı (BAYPASS) yapıldı. BBDH Hizmetlerine bir hizmet daha ekleyerek bir zoru başardı.


BATMAN GAZETESİ: FIRINCILAR DİKKAT! CEZA GELİYOR
Batman Fırıncılar Derneği Başkanı Adnan Laçin, kurallara uymayan fırıncılara ceza kesileceğini söyledi.

KARAYOLLARINA İTİRAZ VAR!
Önümüzdeki ay ihaleleri yapılacak 3 bat-çık`tan birisinin viyadük şeklinde köprü yapılacağı haberi semt sakinlerinin tepkisine neden oldu.


BATMAN POSTASI GAZETESİ: PROF. DR. MEHMET GÖRMEZ BATMAN`A GELİYOR
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez kutlu doğum haftası nedeniyle Batman`a geliyor. Her yıl 14-20 Nisan tarihleri arasında çeşitli etkinlikler yapılan Kutlu Doğum Haftası için İl Müftülüğü hazırlıklara başladı.

ZABITA`DAN DİLENCİ UYARISI
Batman belediye zabıta müdürü Hakkı Ertuğrul yaptığı açıklamada; ilimiz merkezinde dilenci sayısında yaşanan kargaşa nedeniyle kendilerini Suriyeli olarak tanıtıp ama Suriyeli olmayan, çoğu il dışından geldiği tahmin edilen dilenciler genellikle kadın ve çocuklardan oluşmakta.


BATMAN ÇAĞDAŞ GAZETESİ: KARAKOLA SES BOMBASI!
Geçen hafta paniğe yol açan Memur-Sen TOKİ yoluna bırakılan el yapımı bombanın ardından Cumartesi akşamı Pazaryeri mahallesindeki Polis karakolu duvarı dibine bırakılan ses bombası paniğe yol açtı.

AFGANİSTAN`DAN GELDİ, BOYACI OLDU!
Sığındığı Batman`da beş kişilik ailesini geçindirebilmek için ayakkabı boyacılığını yapan böbrek hastası Muhammed Cuma Gülami; \"İki odalı evin kirasını ödeyebilmek için ayakkabı boyacılığı yapıyorum\" diyor.


BATMAN EXPRESS GAZETESİ: OTOMOBİLİN ÇARPTIĞI ÇOCUK ÖLDÜ
Evinin önünde oyun oynayan 7 yaşındaki çocuk, aracın çarpması sonucu öldü. Olay yerinde yaşamını yitiren çocuk otopsi için Batman Bölge Devlet Hastanesi`ne kaldırıldı.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir