• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkiye genelinde hava durumu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
HABER MRK - Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan bilgiye göre; Ülkenin büyük bir bölümünde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, sabah saatleri ile akşam saatlerinden sonra iç kesimlerde, gece saatlerinde İstanbul, Zonguldak ve Bartın çevrelerinde karla karışık yağmur, yükseklerinde kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Batı Karadeniz`in iç kesimlerinde kuvvetli olması bekleniyor.


Bu sabah ve gece saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don hadisesi ile birlikte yer yer sis bekleniyor.


Hava sıcaklığının Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, Karadeniz kıyılarında 1 ila 3 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.


Rüzgârın genellikle güney ve güneybatı, Marmara`da kuzey ve kuzeydoğu, zamanla batı kesimlerde kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Güney Ege kıyılarında kuvvetlice (30-50 km/s) esmesi tahmin ediliyor.


Kuvvetli kar yağışı uyarısı: Yağışların gece saatlerinde Batı karadeniz`in iç kesimlerinde kuvvetli (5-20cm) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması isteniyor..


Çığ tehlikesi uyarısı: Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Doğu Anadolu`da yüksek kar örtüsü ve artan sıcaklık nedeni ile yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiği kaydedildi.


BAZI İLLERDE BEKLENEN HAVA
Ankara: Yağmurlu (2/6)
İstanbul: Karla karışık yağmurlu (-1/6)
İzmir: Parçalı bulutlu (6/12)
Bursa: Yağmurlu (3/8)
Konya: Çok bulutlu (2/8)
Adana: Sağanak yağışlı (9/13)
Mersin: Sağanak yağışlı (10/14)
Osmaniye: Sağanak yağışlı (9/13)
Hatay: Gök gürültülü sağanak yağışlı (9/12)
Diyarbakır: Çok bulutlu (2/11)
Batman: Çok bulutlu (2/12)
Şanlıurfa: Çok bulutlu (6/13)
Gaziantep: Sağanak yağışlı (4/9)
Mardin: Çok bulutlu (3/10)
Şırnak: Yağmurlu (1/8)
Van: Karla karışık yağmurlu (-2/5)
Bingöl: Karla karışık yağmurlu (-1/5)
(Ayhan Kaya-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir