• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Mısır cuntası ülkenin sağlık sistemini eleştirenleri gözaltına alıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Darbeci Sisi yönetimi, ülkenin sağlık sistemine yönelik eleştirileri dahi hazmedemiyor. Yönetim, sağlık alandaki başarısızlıklarını saklamak için sağlık sistemini eleştirenleri gözaltına alıyor.

Edinilen bilgilere göre Mısır’ın kırılgan sağlık sistemi hakkında bir makale yazan doktorun yakalandığı belirtildi.

Ayrıca, ülkedeki koruyucu malzemeler konusundaki eksikliklerle ilgili sosyal medya üzerinde paylaşımda bulunan bir eczacı da kendi işyerinde gözaltına alındı.

Gözaltına alınlar arasında Coronavirus ile ilgili resmi rakamları sorgulayan bir editör ve şüpheli bir vakayı bildiren hamile bir doktorun da olduğu ifade edildi.

Şubat ayından beri en az 10 doktor ve 6 gazetecinin gözaltına alındığı belirtildi.

Sağlık çalışanları, yöneticilerin kendilerine sessiz kalmalarını aksi takdirde cezalarla karşı karşıya kalacakları yönünde tehdit aldıklarını söylüyor.

Yabancı bir muhabirin de tutuklanacağı korkusuyla ülkeden kaçmak zorunda kaldığı, başka iki muhabirin de mesleki kuralları ihlal etmemeleri konusunda güvenlik kurumları tarafından çağrılarak uyarıldıkları belirtildi.

100 milyon nüfusu sahip ülkede Coronavirus salgını hızla artıyor. Sağlık Bakanlığının verilerine göre, ülkede şu ana kadar 76 bin 253 Coronavirus vakası tespit edildi. Bunlardan 3 bin 343'ü hayatını kaybetti.

Mısır, Arap ülkeleri arasında vaka ve ölüm oranlarının en yüksek olduğu ülke konumunda bulunuyor. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir