• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

AĞRI - Ağrı Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Demirkıran düzenlediği basın açıklamasında Ağrı`daki faaliyetlerini ve hedeflerini açıkladı.

 

Demirkıran, slayt eşliğinde yaptığı konuşmasında Ağrılı çiftçiler için 2012- 2013 yılında yaklaşık 75 milyon destekleme ödemesi yapılacağını söyledi.

 

Demirkıran,\"Ağrı`daki tarım ve hayvancılığın gelişimi için yeterli imkanlara sahibiz. Mera büyüklüğü açısından da ilimiz Türkiye`de dördüncü sıradadır. Aynı zamanda kentimizde şuanda 314 bin büyükbaş, 1.3 milyon küçükbaş hayvan ve 29 bin adet arı kovanı mevcut. Ürettiğimiz bitkisel ve hayvansal ürünlerin ilimize katkısına bakacak olursak, bitkisel üretim oranı 684 milyon 891 bin, hayvansal üretim ise 667 milyon 785 bindir. Ağrı`da 2012 yılında 1 milyar 352 milyon 677 bin liralık tarımsal gelirimiz oldu`` şeklinde konuştu.
2013 yılında Ağrı`da tarım ve hayvancılık alanında yeni hedefler koyduklarını belirten Demirkıran, bu hedeflere ulaşmak için çaba göstereceklerini ifade etti.

 

Demirkıran açıklamasını şöyle sürdürdü:`` 2013 yılı hedeflerimizden bazılarını sayacak olursak, mera tespit ve tahsis işlemlerinin hızlandırılması, mera alanlarının ıslahı, sertifikalı tohumluk kullanımının yaygınlaştırılma, meyveciliğe uygun olan ilçelerimizde meyveciliğin yaygınlaştırılması, hayvan genlerinin yerinde korunmasıyla ilgili yapılan desteklemelere ilimizin dahil edilmesi, organik tarım ve hayvancılığın yaygınlaştırılması, organik et üretiminde marka oluşturulması. Diyadin ilçemizde jeotermal sera ve modern besi merkezi kurmayı hedefliyoruz.\" (M. Emin Çetin - İLKHA)