• DOLAR 32.589
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2458.572
  • ...
Kadirov Gösterdi, Rusya 12 Çeçeni Katletti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya`nın Çeçenistan`da düzenlediği askeri operasyonda şehit ettiği 12 Çeçen mücahitten Müslüm ve Hüseyin Gakayev kardeşler, direnişte sembol isimlerdi. Gakayev`lerin daha önceki Rus-Çeçen savaşında da 1`i kadın 3`ü erkek 4 kardeşini şehit verdiği ortaya çıktı

Kafkasya`da asırlardır Rus istilasına karşı mücadele veren Çeçen direnişçiler, önceki gün en önemli komutanlarından biri olan Hüseyin Gakayev ve kardeşi Müslüm Gakayev`in de aralarında bulunduğu 12 mücahidi kaybetti. Rusya, Çeçenistan`da düzenlediği askeri operasyonda 12 Çeçen direnişçiyi öldürdü. Rus operasyonunda öldürülenlerden ikisi Müslüm ve Hüseyin Gakayev kardeşler. Çeçenistan`ın Rus yanlısı Devlet Başkanı Ramazan Kadirov tarafından Çeçen lider Doku Umarov`dan daha tehlikeli ilan edilen Gakayev`lerin dört kardeşi Cemal, Said-Osman, Hasan, Rızvan ve kız kardeşi Manja, 1990 ile 2000 yıllarda birinci ve ikinci Rus-Çeçen savaşında şehit olmuşlardı.

14 YILDIR SAVAŞIYORDU

Kadirov`un desteğiyle operasyonlarına devam eden Rus askerleri ile Çeçen mücahitler arasında, Çeçenistan`ın Vedeno bölgesinde son bir haftadır çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rusya ve Kadirov`a bağlı bin dolayında asker, tank ve helikopterlerle mücahitlere karşı operasyon yürütüyor. Operasyonda, 14 yıldır Rus istilasına karşı savaşan Hüseyin Gakayev ve kardeşi Emir Muslim Gakayev ile birlikte İsa Vagapov, Ahmed Labazanov, Umar Dadaev, Sıddık Abazov, Ruslan Suleimanov, Abrek Yusuphadjiev, İbragim Saydhasanov, Vaha Murad Bakaev ve Abuzeid Dzhabrailov isimli mücahitler şehit oldu.

CİHADIN SEMBOLÜ OLDU

Huseyin Gakayev 1970`te, Kafkasya Emirliği Çeçenya vilayetindeki Vedeno bölgesinin Elistanji köyünde doğdu. 1994-1996 yılları arasındaki 1. Çeçen-Rus ve 1996`dan beri 2. Çeçen-Rus savaşlarında önemli görevlerde bulundu. Ramazan Kadirov`un yönetime gelmesinden sonra, şehit Şamil Basayev komutasında Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetler birimlerinde savaştı. İkinci savaşın bitimi sonrası 2006 yılından sonra, Vedeno bölgesi Elistanji sektörü Mücahidleri komutanı oldu. Gakayev, 2007 yılı mart ayından ekim ayına kadar da Çeçen-İçkerya Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı görevinde bulundu.

ÇEÇENYA VİLAYETİ KOMUTANIYDI

Hüseyin Gakayev, 7 Ekim 2007 tarihinde Kafkasya Emirliği ilanından sonra Şali, Argun ve Atagi sektörlerinin Mücahid Komutanlığı görevlerini yaptı. 2010 yılında Mücahidler arasında çıkan anlaşmazlık sonrası Kafkasya Emirliği Lideri Ebu Osman Dokku Umarov`a karşı bağlılık yemini geri çekenler arasında adı geçti. Ancak 2011 yılında anlaşmazlık giderilince Huseyin Gakaev ve diğer komutanlar Emir Ebu Usman Dokku Umarov`a karşı bağlılık yeminini yeniledi. 2011`de Çeçenya Vilayeti Doğu Cephesi Naibi olarak atandı. Emir Huseyin, kardeşi Müslim Gakayev ile birlikte son operasyonda şehit edildi.

Tam olarak Putin`in adamıyım

Çeçenistan`ın Rusya destekli Devlet Başkanı Ramazan Kadirov, Çeçenistan`ın 1994-1996 yıllarında Rusya`ya karşı mücadele verdiği Birinci Çeçen Savaşı`nda başmüftü görevini yürüten babası Ahmed Kadirov`la birlikte Moskova`ya karşı savaştı. Vladimir Putin`in Rusya Başbakanı olmasıyla başlayan Rus-Çeçen savaşında Kadirov`lar, Çeçen davasına ihanet ederek Moskova tarafına geçti. Kadirov`lar bir süre Çeçen mücahitlere karşı savaştı. Baba Kadirov 2004 Mayıs`ında Grozni`deki bir bombalı saldırıda öldürüldü. Hemen ardından Putin, oğul Kadirov`u Çeçenistan`ın yeni lideri olarak ilan etti. Ramazan Kadirov, bir röportajında `Kremlin`in gerçek temsilcisiyim. Tam olarak Vladimir Putin`in adamıyım. Onu hayal kırıklığına uğratmaktansa, 100 kez ölürüm daha iyi` demişti.  Yeni Şafak

Bu haberler de ilginizi çekebilir