• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
İzmir`deki STK`lardan imza kampanyasına destek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İZMİR - Hasan Sağlam Öğretmen Evinde Memur-Sen İzmir İl Başkanlığı tarafından siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin de katıldığı \"İmza Kampanyası Değerlendirme Toplantısı\" yapıldı.


Memur-Sen`e bağlı sendikalar, Mazlum-Der, İSTOK, Ensar Vakfı, Ege Adaları Halkları Derneği, İfder, İzmir Gençlik Diyaloğu, Mardinliler Derneği, Otokent Yönetimi, Siyasi Parti Temsilcileri vb. çok sayıda sivil toplum örgütü kampanyaya destek olmak amacıyla toplantıya katıldı.


İnsanları kıyafetlerine göre değerlendirmek yanlıştır
Toplantının açılış konuşmasını yapan Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, \"Antidemokratik bir zihniyet ile insanımıza dayatılan ve artık doğal mecrasına girmesi gereken şeylerden biri kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personelin kılık ve kıyafetine dair yönetmeliktir. İnsanımızı kıyafetine göre değil, ürettiği işe göre değerlendirmeliyiz. Kadın çalışanların ayakkabısından saçını tarama şekli ve modeline, tırnak kesimine, gömleğinin koluna, yakasına, etek boyuna, pantolonunun şekline, başını örtüp örtemeyeceğine kadar düzenleme yapma yetkisini kendisinde gören zihniyetin çıkardığı yönetmelikler halen devam ediyor\" dedi.


Aynı yönetmelikte erkek çalışanların ayakkabısından, çizmesine, topuğuna, bıyığına, favorinin bitiş noktasına, kravat ve giyilecek süvetere kadar müdahale edildiğini de sözlerine ekledi.

Türkiye bu ayıptan kurtulmalı
Darbe dönemi kalıntısı kılık-kıyafet yönetmeliğinin değiştirilmesini istediklerini belirten Şenocak; İzmir`de geçen cumartesi imza stantlarını açtıklarını söyledi. 30 ilçede ve merkezde 8 noktada kampanyayı sürdürdüklerini ve 400.000 imzayı hedeflediklerini belirten Şenocak, Türkiye`nin bu ayıptan en kısa zamanda kurtulması gerektiğini söyledi.


Program sonrasında siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri kampanyaya imzaları ile destek verdiler. (İlyas Yıldız - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir