• DOLAR 32.445
  • EURO 34.77
  • ALTIN 2442.632
  • ...
Rus basınından iddia: Türkiye tankları Libya’da
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Rusya’dan yayın yapan Reportyor adlı site, “Kuvvet tahkimatı: Libya'da ilk defa Türk tankları görüldü” başlıklı haberinde Türkiye’nin Libya’da üs kurduğunu öne sürdü.

Haberde şu ifadelere yer verildi:

“Ankara, Libya topraklarında askeri üs kuruyor. Mevcut deniz ve kara izlemeleri ve seyrüsefer kaynakları bunu gösteriyor.

Türkiye, Ulusal Mutabakat Hükümeti tarafından kontrol edilen topraklara insan gücü ve askeri araç gereç sevk ediyor.

Türkiye Hava Kuvvetleri'ne ait iki C-130 Hercules askeri nakliye uçağının arka arkaya Trablus Havaalanı'na indiği tespit edildi; Türkiye Deniz Kuvvetleri'ne ait ve hava savunma sistemleriyle donatılmış iki fırkateyn de UMH tarafından kontrol edilen Misrata limanı yakınlarında görüldü. Libya başkentinde de Türkiye'ye ait M60A1 tankları da görüntülendi.

Türkiye'nin eylemlerini reklam etmemekle birlikte gizlemediği de dikkat çekiyor. Ankara'nın BM tarafından tanınan, ancak esas itibariyle İslamcılardan oluşan UMH ile arasında karşılıklı işbirliği ve askeri yardım anlaşması bulunuyor.

UMH'nin Ankara'ya, Libya'da dondurulmuş bulunan 25 milyar dolar değerinde inşaat sözleşmelerinin şartlarını ileride yerine getirmeye söz vermiş olması da şaşırtıcı değil.

Dolayısıyla Türkiye Libya'da, sözde hükümetin resmi davetiyle meşru temelde bulunuyor, ancak hükümetin meşruiyeti Libyalıların seçtiği, Tobruk'ta bulunan ve Feldmareşal Halifa Haftar'ın Libya Ulusal Ordusu'nu kontrol eden parlamento tarafından kabul edilmiyor.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir