• DOLAR 32.488
  • EURO 34.774
  • ALTIN 2441.481
  • ...
CHP`li Güler`in sözlerine tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - Önceki gün \"Anadilde Savunma Yasa Tasarısı\" görüşmelerinde söz alan CHP Milletvekili Birgül Ayman Güler`in \"Türk ulusuyla Kürt milliyetini eşit, eş değerde gördüremezsiniz\" sözlerine karşı AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve bir grup AK Partili vekil TBMM`de ortak basın açıklaması yaptı.


Basın toplantısını Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Ordu Milletvekili İhsan Şener, D.Bakır Milletvekili Mine Lök Beyaz, Ş.Urfa Milletvekili Mahmut Kaçar, Muş Milletvekili Faruk Işık, Erzurum Milletvekili Cengiz Yavilioğlu ve Şırnak Milletvekili M. Emin Dindar yaptı.


Açıklamada, \"Bugün üstünlük iddiasında bulunan acınası beyaz efendiler hangi figürlerin safında kaldıklarını görmek istiyorlarsa tarihin aynasına baksınlar\" denildi.


Açıklamada, bu ülkede hiç kimsenin birilerinin ne kölesi ne de efendisi olduğuna işaret edilerek, \"Kişinin kendisi efendi, başkasını ise köle olarak görmesi olsa olsa psiko-nevrotik bir hastalıktır. Kendilerine Yüce Allah`tan şifa niyaz ediyoruz\" denildi.


Açıklamada, CHP`li Milletvekilinin sarf ettiği utanç verici, aşağılayıcı, tahkir ve tahrik edici sözler olduğu ve CHP ve MHP sıralarından alkış geldiği hatırlatılarak, her iki partiden bazı yetkililerin bu ayıbı kınamak yerine onu tarihsel gerçeklikle örtüşmeyen CHP`nin kurguladığı \"kurucu ideoloji\" ile tevil etmeye kalkıştıklarını dile getirdiler.


Kurulan ilk mecliste mezhep yoktu, İslam vardı
Ak Partili Milletvekilleri, \"Bilinmelidir ki, bu ülkede kurucu bir ideolojiden söz edilecek ise şayet, adalet, o ideolojiyi bu toprakların vatan edinilmesinde, vatan olarak korunmasında ve kurtuluşunda bedel ödeyen unsurların ortak iradesinde aramayı gerektirir. Ortak irade 1071, 1571 ve 1921`lerde sürekli yenilenerek gelen ortak ve birlikte yaşam sözleşmesidir. Ayrıca o sözleşme bir astlık-üstlük, efendilik-kölelik, sahiplik-mültecilik ilişkisi şeklinde değil, nimette ve külfette ortak kardeşlik ahdi olarak tecessüm etmiştir. Nitekim bu irade ile kurulan ilk mecliste, `burada sadece Türkler, sadece Kürtler, sadece Lazlar, sadece Çerkezler yoktur, lakin anasır-ı İslam vardır` meşhur sözü ile de teyit edilmiştir\" dediler. (M. Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir